Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

NickMrg

Pro Member
Jul 23, 2013
360
0
0
36
fazeRmk7 said:
μετα απο 4 χρονια ανακαλυψα οτι ειχα και εγω ετοιμη καλωδιωση και ντουι για κρυφο φωτισμο και κουμπωσα 2 λεντακια w5w!!

Όχι σαν κάποιους άλλους που δεν έχουν τίποτα και τα βάζουν όλα απ'την αρχή....
sirMao said:
Όμορφη ανακάλυψη ... :))
 

fazeRmk7

New member
Σεπτ. 29, 2013
64
0
6
Ksanthi
Μοντέλο
MK8
ευχαριστω παιδια!α ναι θα μπουνε και πεταλια αλλα σκεφτομαι για τα αυθεντικα της φορντ..και πατακια επισης!
 

alpapahr

New member
May 23, 2015
66
0
6
34
www.zygos-artas.gr
Καλημέρα στην παρέα και Χρόνια πολλά! Καλές γιορτές να έχουμε! Μιας και είμαι από τους άτυχους και ντουί δεν υπάρχουν εγκατεστημένα λέω να ακολουθήσω τις οδηγίες που είδα στις προηγούμενες σελίδες! Σχετικά με αυτό έχω κάποιες ερωτήσεις, είμαι κατά 90% αποφασισμένος ότι θα πάρω  ρεύμα από την πλαφονιέρα, όμως έχω δυο απορίες,

1ον προφανώς το καλώδιο θα περάσει μέσα από τον ουρανό έτσι? Δεν θα υπάρχει κάποιο σημείο που θα φαίνεται το καλώδιο πχ μεταξύ πλαφονιέρας και παρμπρίζ?

2ον στο σημείο μεταξύ ουρανού και λάστιχου πόρτας παρεμβάλετε το πλαστικό της κολώνας! Αυτό πως θα το ξεκουμπώσω για να περάσει το καλώδιο από εκεί μέσα? Υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστεί καν να βγει και να περάσει απευθείας από τον ουρανό στο λάστιχο της πόρτας?

Οι οδηγοί που θα ακολουθήσω είναι:
http://www.fiestamaniacs.gr/forum/http://fiestamaniacs.gr/phpbb5/viewtopic.php?p=110949#p110949
http://www.fiestamaniacs.gr/forum/http://fiestamaniacs.gr/phpbb5/viewtopic.php?t=93.msg30650#msg30650
 

akiz90

MK7
Pro Member
Jul 15, 2014
459
7
18
33
Athens
Μοντέλο
MK7
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Για να μην φαίνεται το καλώδιο φαντάζομαι ότι όπως σωστά είπες θα πρέπει να περάσει μέσα από την κολόνα. Δεν νομίζω να χρειάζεται να βγει απλά τραβάς λίγο την άκρη για να σου δώσει λίγο χώρο και πετάς το καλώδιο μέσα. Για να το καταλήξεις στην πλαφονιέρα ρίξε κάτι να το ψαρέψεις (εγω για να στείλω καλώδιο στην πλαφονιέρα για άλλη εφαρμογή έβαλα μέσα ένα λεπτο καπάκι από κανάλι καλωδίων που είναι και λίγο εύκαμπτο και το ψάρεψα).
 

alpapahr

New member
May 23, 2015
66
0
6
34
www.zygos-artas.gr
Εγώ σκεφτόμουν να το κάνω ως εξής:

Να κατεβάσω την πλαφονιέρα και να περάσω το καλώδιο απο το 1 στο 2 εσωτερικά του ουρανού, μετά απο το σημείο 2 να το πάω στο 3 μιας και όπως έχω δει εκεί που τελειώνει ο ουράνος και ξεκινάει το παρμπριζ έχει κενό που νομίζω ότι χωράει το καλώδιο χωρίς να κρεμάει και μετά έχω το θέμα απο το 3 στο 4 πως να το περάσω! Βασικά φοβάμαι μην τραβόντας λιγο το πλαστικό της κολώνας σπάσω κανένα κλιψάκι της! Και τέλος απο το 4 στο 5 να περάσω εσωτερικά στο λάστιχο το καλώδιο.

http://i1378.photobucket.com/albums/ah109/alpapahr/oie_YTSF1k5KzU8j_zpsafsc4cbe.jpg

Αν υπάρχει κάποιος οδηγός ή βιντεάκι που να δείχνει πως μπορούμε να ξεκουμπώσουμε το συγκεκριμένο πλαστικό θα σας ήμουν ευγνώμων! Έχω την εντύπωση ότι κάπου το είχε πάρει το μάτι μου εδώ μέσα στο site σε κάποιο σχόλιο αλλά δεν το βρίσκω με τίποτα τώρα που το ξαναψάχνω.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
19
www.fiestamaniacs.gr
Εγώ πάντως που έχω ασχοληθεί με κρυφό φωτισμό στο mk6 μου, δεν έχω πάρει τις παροχές από την πλαφονιέρα απ' ευθείας, αλλά χαμηλά από τα καλώδιά της που ανεβαίνουν το κωλονάκι του οδηγού. Έχει και μια φύσα εκεί που αποσυνδέει την πλαφονιέρα αν θέλεις.
Πιστεύω ότι έτσι θα είναι και στο mk7, δε θα έχει διαφορές.
Αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις ηλεκτρολογικές γνώσεις, δοκίμασέ το.
Το πλαστικό κολωνάκι βγαίνει σχετικά εύκολα, ξεκινάς από την πάνω μεριά και τραβάς σιγά σιγά προς τα έξω μέχρι να ξεκουμπώσουν τα κλιπς. Κάνουν κάτι κρακ κρακ αλλά δεν τρέχει τίποτα. Αν έχεις συναγερμό, σου τα έχουν ξεκουμπώσει ήδη για να περάσουν τα ρανταράκια. Και να μείνει κανένα κλιπάκι στη κολώνα, βγάλ' το και ξανακούμπωσέ το στο κάλυμμα.
 

alpapahr

New member
May 23, 2015
66
0
6
34
www.zygos-artas.gr
Αν κατάλαβα καλά kostg μιλάς για το πλαστικό που στην φωτό έχω σημειώσει με το 4-5?
http://i1378.photobucket.com/albums/ah109/alpapahr/oie_YTSF1k5KzU8j_zpsafsc4cbe.jpg
Συναγερμός υπάρχει στο αυτοκίνητο οπότε μια ματιά θα την ρίξω! Αν πάντως έχει εκεί μέσα φύσα τότε όντως βολεύει να το πάρω απο εκεί! Και προφανώς η φύσα θα έχει τα 3 καλώδια της πλαφονιέρας μόνο έτσι?
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
19
www.fiestamaniacs.gr
Ναι, αλλά από τη μεριά του οδηγού όμως. Δε θα έχει μόνο 3 καλώδια, περισσότερα. Ανεβάζει όλα τα καλώδια της "πλούσιας" πλαφονιέρας με τον κρυφό φωτισμό και το bluetooth μικρόφωνο, οπότε θα πρέπει να βρεις αυτά που χρειάζεσαι.
 

alpapahr

New member
May 23, 2015
66
0
6
34
www.zygos-artas.gr
Ωραία θα το κοιτάξω! Μπορώ άλλωστε με ένα πολύμετρο να ψάξω ποιο καλώδιο είναι ποιο κάνοντας έναν απλό έλεγχο συνέχειας!
 

piccolo

Rookie
Jan 28, 2011
44
0
6
Στο δικό μου 3ος 2011 δούλεψε μια χαρά!
Ωραιο tip nos7 ευχαριστω!
 

alpapahr

New member
May 23, 2015
66
0
6
34
www.zygos-artas.gr
Μιας και το σκ είχε τα κρύα του και δεν ήταν για πολλές βόλτες είπα να το προχωρήσω το θέμα! Ορίστε λοιπόν το αποτέλεσμα! :)


 

alpapahr

New member
May 23, 2015
66
0
6
34
www.zygos-artas.gr
Ευχαριστώ Kostg!Και όμως είναι διακριτικό πολύ! Ήθελα και να δένει και με το υπόλοιπο ποστοκαλοκόκκινο της κονσόλας! πάμε για άλλα τώρα! :D
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα στην κοινότητα και χρόνια πολλά, αν και το θέμα είναι αρκετά παλιό και το ερώτημα που θα θέσω έχει απαντηθεί πολλές φορές, όποτε έχει χρόνο κάποιο μέλος που έχει κάνει την συγκεκριμένη αισθητική παρέμβαση να με βοηθήσει διότι κάποια λινκ που υπάρχουν στις πρώτες σελίδες με περαιτέρω βοήθεια πάνω στο συγκεκριμένο θέμα δεν μου τις ανοίγει, μάλλον έχουν διαγραφεί.
Το αυτοκίνητό μου είναι ford fiesta μοντέλο του 10', υπάρχουν οι υποδοχές και στο μέρος του οδηγού και του συνοδηγού για τοποθέτηση ντουί, αλλά δεν υπάρχουν ντουί και καλωδιώσεις. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να λειτουργεί ο κρυφός φωτισμός όπως λειτουργεί και η πλαφονιέρα, δηλαδή όταν ο διακόπτης είναι στην μεσαία σκάλα, να ανάβει ο κρυφός φωτισμός όπως και της πλαφονιέρας κάθε φορά που ανοίγει κάποια πόρτα και να σβήνει σιγά σιγά όταν αυτή κλείνει.
Αν με βοηθήσετε με την συνδεσιμολογία δηλαδή σε ποιο σημείο της πλαφονιέρας θα συνδέσω το καλώδιο και πως θα το περάσω στα πόδια του οδηγού και συνοδηγού (εννοώ τι θα αφαιρέσω και επανατοποθετήσω για να περάσω τα καλώδια) δεν θα χρειαστεί να απευθυνθώ σε κάποιον ηλεκτρολόγο γιατί η διαδικασία είναι απλή και απ' ότι βλέπω την έχουν κάνει αρκετοί στο forum.
Επίσης αν γνωρίζει κάποιος να μου προτείνει κάποιο e-shop απ το οποίο μπορώ να προμηθευτώ ντουί ταιριαστά για τις συγκεκριμένες υποδοχές του αμαξιού. Λάμπες led 5w5, καλώδιο, και κλέμες έχω οπότε το μόνο που μου λείπει είναι τα ντουί και ένα μίνι σεμινάριο για το πως θα κάνω την διαδικασία με επιτυχία :p
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread