Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Nikol@r@s

Administrator
Original poster
Staff member
Moderator
Mar 28, 2012
773
46
28
19
Αθήνα
    • Administrator
    • Moderator
  • Thread starter
  • #1
Η  Ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή(τουλάχιστον για όσους με έχουν δει στο forum να ποστάρω), το αμάξι το είχαμε αγοράσει τον Οκτώβριο του 2004 αλλά μέχρι το 2011 έτρωγε ακινησία καθώς ήταν το δεύτερο της οικογένειας!Το παρέλαβα με 11.811 και αυτήν την στιγμή έχει γύρω στα 37.000χλμ(Δεν έχω κάνει πάρα πολλά αλλά πλέον ρολλάρει σε σχέση με παλαιότερα). Με λίγα λόγια είναι σαν να πήρα αυτοκίνητο αντιπροσωπείας, καθώς είναι στην κυριολεξία του κουτιού  biggrin Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που αποφάσισα να το φτιάξω καθώς προβλέπω να το κρατάω εύκολα για μια 10 ετία ακόμα!!Αλλά ας μην μακρολογώ, περνάμε απευθείας στο ψητό:

19 Μαΐου 2006 από τις πιο παλιές φωτό του(Τραβηγμένη από Sony Ericsson W800i)

1ie79No.jpg


Ένα 5θυρο Fiesta Trend 1.4 80ΗP

Από τα πρώτα πράγματα που έκανα στο αυτοκίνητο ήταν να βγάλω, όλα τα παλιά και ενοχλητικά σήματα από τα τέλη κυκλοφορίας καθώς και κάποια που είχε από την αντιπροσωπεία!!!Μου είχαν φύγει τα χέρια, αλλά με οινόπνευμα και πολύ τρίψιμο τα κατάφερα Cheesy

Οκτώβριο 2011 άλλαξα λάστιχα Falken 195/50/15R

dqltt5c.jpg

xuXAOnl.jpg


Ιούνιος 2012

Μετά από συζητήσεις στο forum, αποφάσισα να βγάλω κι εγώ τις αυλακώσεις από το φιλτροκούτι και πράγματι είδα διαφορά, όχι μεγάλη αλλά τράβαγε καλύτερα ειδικά σε ανηφόρες!!!

lc2TCLP.jpg


Το πρώτο σοκ ήρθε κάπου μέσα στον Φεβρουάριο του 2013 όταν κάποιος μου χάραξε το πίσω σήμα της Ford με αποτέλεσμα μετά και από κάποια πλυσίματα να ξεθωριάσει τελείως!!!

ljdNK4d.jpg


Φαίνεται και στην φώτο, η οποία είναι μετά το Ευρωπαϊκό στο Μπάσκετ πέρυσι τον Μάιο  biggrin


Ιούλιος 2012

Από τις πρώτες μου εκδρομές με το αμάξι,οπού απέδειξε ότι είναι Fiestara και όχι απλά Fiesta.Ήμασταν 4 άτομα με φουλ πράγματα, και κανείς δεν περίμενε ότι θα χωρέσουν όλα στο πορτπαγκαζ.

rLuVoUv.jpg


6 Σακβουαγιάζ,3 Sleeping Bugs μια τσάντα πλάτης!  giggle


Μάιος 2013

Διάβασα τα καλύτερα για τα dmb σήματα εδώ στο forum οπότε παρήγγειλα και έβαλα μπρος πίσω δύο Carbon(Σε πρόσφατη συνάντηση με τον Kostg,είδα ότι φοράει ακριβώς τα ίδια  ok234 )

XVh3765.jpg

5cN9QRp.jpg


Μέχρι σήμερα έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος!!!

Επόμενη αλλαγή ήρθε Ιούνιο 2013

Η Παλιά πηγή Pioneer παρέδωσε πνεύμα καθώς δεν διάβαζε κανένα CD, και αγόρασα την Pioneer DEH5500BT η οποία απλά δεν υπάρχει!!!(CD,MP3,USB,AUX,BLUEETOOTH μερικά από τα ατού της).Ειλικρινά χαλάλι τα λεφτά που έδωσα, πολύ καλή!!!

MyuimxK.jpg


Να πω επίσης ότι διαθέτει 16+ αποχρώσεις οπότε το Dark Green που δίνει,έχει ταιριάξει απόλυτα με τις πράσινες ενδείξεις του αυτοκινήτου


Ιούλιος 2013 - Σεπτέμβριος 2013

Μετά από αρκετά PM, ο φίλος Psixakias σε συνεργασία με τον Pitbull έκαναν τράμπα την αεροτομή σε ένα event Β.Ε οπότε γλίτωσα τα μεταφορικά και την αναμονή!!Τους ευχαριστώ και τους δύο, καθώς Ιούλιο παρέλαβα την αεροτομή και Σεπτέμβριο μπήκε στο αυτοκίνητο!!!

d0hux6R.jpg

LPEuEHy.jpg


Ιανουάριος 2014

Πήρα από τον Kostg πίσω προφυλακτήρα από το S μαζί με την πλαστική βάση και την σήτα,ενώ αγόρασα από την Ford τα πλαστικά και τους ανακλαστήρες!!Ο προφυλακτήρας κοσμεί το δωμάτιό μου, όμως κοντοζυγώνει ο καιρός που θα βρω και τον μπροστά, και θα τοποθετηθούν αμφότεροι!!!

yjZjRq3.jpg


Τον είχα για τουλάχιστον 8 μήνες στο ράφι του δωματίου μου,περιμένοντας καρτερικά την μέρα που θα έμπαινε στο αμάξι!Δυστυχώς δεν έχω φώτο με τον προφυλακτήρα πάνω στο ράφι  giggle


Φεβρουάριος 2014

Άλλαξα τα φλασάκια κάτω από τους καθρέπτες και τοποθέτησα τα λευκά του ST, πολύ πιο όμορφα από τα παπουδίστικα πορτοκαλί!!!Επίσης αγόρασα ηλεκτρικούς καθρέπτες από S,αλλά ακόμη δεν τους έχω τοποθετήσει!!!

ZCr7ysT.jpg


Μάρτιος 2014

Ψάχνοντας για προφυλακτήρα στο car.gr έπεσε το μάτι μου πάνω σε μια αγγελία από ένα Fiesta S διαλυμένο, το οποίο είχε μόλις 20.000χλμ. Αφού είδα το σαλόνι το οποίο πράγματι ήταν σε άριστη κατάσταση, το αγόρασα!!!Πριν 3 μέρες το πήγα για βιολογικό καθαρισμό και έπειτα τα τοποθέτησα!!Απλά δεν υπάρχουν  biggrin

EtdNtbM.jpg


Μέχρι και σήμερα η καλύτερα μόντα που έχω κάνει στο αμάξι,αλλάζει τελείως η αίσθηση της οδήγησης.

Απρίλιος 2014

Πίσω Kostg Μπροστά Scorpion με λίγα λόγια τους έχουμε τους προφυλακτήρες  biggrin Μένουν βέβαια τα πλαστικά του μπροστά, αλλά δεν μασάμε θα τα πάρουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες!Αν όλα πάνε καλά από 21 μέχρι τέλους του μήνα θα τους φοράμε και στον δρόμο!!

rE0JnOo.png


Μάιος 2014

Ρεπό σήμερα από την δουλειά οπότε βρήκα χρόνο να ξανά καθαρίσω προφυλακτήρες και να ανεβάσω εδώ φωτογραφίες από τα χθεσινά αποκτήματα μου!!!

Όλη η προίκα μαζεμένη

HBHZkyz.jpg


Η Fiestara αράζει κάτω από το σπίτι,και απολαμβάνει τις τελευταίες της ώρες με τους μαμά προφυλακτήρες!!

1OzVfeo.jpg



18 Μαΐου 2014

CHy3bzu.jpg


Το αμάξι παρέα με όλη του την προίκα πήγε σήμερα στο φαναρτζή!Περνώντας μια βόλτα από το φαναρτζίδικο το μεσημεράκι για να πάρω τους παλιούς προφυλακτήρες είχε ήδη βάλει τον πίσω του S για δοκιμή!Να και μια φωτογραφία που πρόλαβα να τραβήξω γιατί έφευγα βιαστικός!!

Ιούνιος 2014

Το αμάξι με ακριβώς 40.000χλμ ξεκινάει να καταπίνει χιλιόμετρα ως S και δαγκώνει  biggrin Ακόμη και σήμερα θυμάμαι τα συναισθήματα μου την στιγμή που το αντίκριζα καθώς ένα μικρό όνειρο μου γινόταν πραγματικότητα :'( biggrin tease

3Ry3WtH.jpg

GLZLRps.jpg


Πιο Αναλυτικά:

Σε Tonic Blue χρώμα βάφτηκαν οι προφυλακτήρες, η λωρίδα του πορτπαγκαζ,τα καπάκια από τους ηλεκτρικούς καθρέπτες

Σε Μαύρο μεταλλικό βάφτηκαν όλα τα πλαστικά των προφηλακτήρων, ενώ τα πίσω κολλήθηκαν με παρμπριζόκολα εξαιτίας περιστατικού με ελαφροχέρη  :mad:

Κι εκεί που λες ήρθε η ώρα να απολαύσω τους κόπους μου, ο Ελληνικός στρατός με ενημερώνει ότι θέλει να με εντάξει στις δυνάμεις του. Ξενέρα μεγάλη,ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ τι σκεφτόμουν σε αυτές τις φωτογραφίες όμως το μόνο σίγουρο ήταν ότι δεν θα κρατούσα για πολύ, για την ακρίβεια 9μηνάκια.

E5fD8ox.jpg

Gu9IgF1.jpg


Απρίλιος 2015

Όντας φαντάρος δεν μπορούσα να κάνω και πολλά(Κύπρος...) αλλά όταν γύρισα του έβαλα αρχικά Led λάμπες παντού(Πλαφονιέρα,Πινακίδα,Πορτπαγκαζ)

PS7NHVc.jpg

jm3YXyd.jpg


Μάιος 2015

Με τον επαναπατρισμό επένδυσα και σε Xenon, πιο συγκεκριμένα HID XENON KIT

jeb8QRR.jpg


Oικονομικά και αρκετά καλά έως τώρα, το θέμα είναι να δούμε και πόσο αξιόπιστα θα αποδειχθούν Smiley Τα έχω 2.5 χρόνια οπότε κρίνονται επιτυχημένα και καλή επιλογή ok234

Σεπτέμβριος 2015

Το τελευταίο μεγάλο βήμα για την εμφάνιση ήταν οι ζάντες, οι οποίες τοποθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε!Autostrata 15'' με λάστιχα Falken 50/15/195

sUemZ1z.jpg

nHMvXJZ.jpg

D2rGwWV.jpg

ZfZB8bb.jpg


Δεκέμβριος 2015

Έντυσα τις πλάτες των πίσω καθισμάτων κι εγώ

TyTMqTD.jpg



Φεβρουάριος 2016

Δεύτερη πλαφονιέρα στο πορ-παγκαζ

wpIZpeU.jpg


Μάρτιος 2016

Fiestamaniac με κάθε επισημότητα  biggrin

CD0WtEO.jpg


Ιούνιος 2016

Καινούργιο Set πατάκια για το Fiesta, και μάλιστα με κουμπώματα στην θέση του οδηγού!Thank you Scorpion

Αύγουστος 2017

Μετά από 7 χρόνια στο νησί μου, τοποθέτησα αυτοκολλητάκι κόκκινο Σίφνου το οποίο ήταν δώρο

8OJS9x3.jpg


Σεπτέμβριος 2017

Στα του αυτοκινήτου οδεύουμε προς τις 80.000 σιγά σιγά, προβλέπεται ένας πολύ δυνατός Οκτώβριος με Road Trip και mini Εκδρομές. Έγινε αλλαγή στα εργοστασιακά πατάκια και τοποθέτηση φιμέ μεμβράνης σε όλα τα τζάμια εκτός του μπροστινού.

YrnwuYV.jpg

b4mmRA4.jpg


Συνεχίζουμε.....


Ιανουάριος 2018

Φωτιζόμενη βάση αναπτήρα,Φωτιζόμενο Λεβιέ και Βάση Λεβιέ

19EHIsS.jpg

Mwl8UDr.jpg


Ασημένια Χερούλια ST Οδηγού/Συνοδηγού

zVips35.jpg

14qmwx3.jpg


Διακόπτης Ηλεκτρικών Καθρεπτών,Πλαστικά τρίγωνα πόρτας οδηγού/συνοδηγού

jeWqdZc.jpg

rSnZm1k.jpg


Πλαφονιέρα από ST

5E5xr9x.jpg

3ORQpLe.jpg




Σαν μικρό spoiler να πω ότι η επόμενη αλλαγή θα είναι και η πιο ουσιαστική μετά την τοποθέτηση καθισμάτων του s αλλά και γενικότερα από τότε που έχω το αμάξι,stay tuned  biggrin
 

Nikol@r@s

Administrator
Original poster
Staff member
Moderator
Mar 28, 2012
773
46
28
19
Αθήνα
    • Administrator
    • Moderator
  • Thread starter
  • #4
Μηχανικά μέχρι να γυρίσω από τον στρατό δεν παίζει να το πειράξω καθόλου(Άρα ότι κάνω από το καλοκαίρι του 2015 και μετά....)!

Τώρα έχω μπλέξει γιατί σκέφτομαι δύο εκδοχές ως προς την εμφάνιση:

ή πάμε για να βάλουμε τις φάσες του F/L γαλάζιες,χερούλια γαλάζια,και το πλαστικό πίσω στο πορτμπαγκάζ γαλάζιο!Και βάζω λευκές ακτινωτές ζάντες με τις άσπρες λωρίδες Ford

ή βάφω τα πλαστικά όλα μαύρο μεταλλικό(Και τα πλαστικά στους προφυλακτήρες,σίτες,βάσεις κοκ) και βάζω μαύρες ακτινωτές ζάντες!!!!Και δεν βάζω καθόλου λωρίδες στα πλάγια!!!
 

zisis

Hero Member
May 10, 2010
1,249
1
38
34
Για μένα όλο γαλάζιο και ασημένια ζαντα replica  focus rs mk2 και φιμέ
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Νικο το project σου ειναι ok234 ok234!!!εαν θελεις την γνωμη εγω θα ψηφηζα το 2 αλλα πιο πολυ απολα μου αρεσε αυτο που ειπε ο Ζisis!!
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Προσωπικά δε θα διάλεγα ούτε το 1 ούτε το 2 αλλά συνδιασμό τους. Τι εννοώ:
- Τα πλαϊνά πλαστικά, του πορτπαγκάζ και τα χερούλια γαλάζια
- Τα καπάκια από τους καθρέφτες (αφού τους αλλάξεις με του facelift) γαλάζια
- Τις γρύλιες/σίτες/καπάκια κλπ των προφυλακτήρων του ST ανθρακί (άβαφες δηλαδή) σε συνδυασμό με ανθρακί ζάντες
ή τις γρύλιες των προφυλακτήρων μαύρες (όπως του scorpion δηλαδή) με μαύρες ζάντες.

Αυτοκόλλητα, ρίγες κλπ δεν είναι του γούστου μου γι' αυτό και δεν τα αναφέρω καθόλου. Άσε που προκαλούν και τα "όργανα".

Από ζάντες, θα έβαζα 17άρα (για να τουμπανιάσει), αλλά επειδή είναι αρκετά ακριβές (μαζί με τα λάστιχα) και αυξάνουν αισθητά την κατανάλωση θα πήγαινα και σε 16άρα. Π.χ.:

1. http://www.alloywheels.com/7x17_Inch_OZ_Superturismo_GT_Black_Alloy_Wheels_Only
2. http://www.alloywheels.com/7x16_Inch_OZ_Ultraleggera_Matt_Black_Alloy_Wheels_Only
3. http://www.alloywheels.com/7x18_Inch_OZ_Superturismo_GT_Silver_Alloy_Wheels_Only Aυτή είναι 18άρα, αλλά την έχει μισή τιμή, δεν ξέρω, με τρώει λιγάκι  qq  qq
 

Nikol@r@s

Administrator
Original poster
Staff member
Moderator
Mar 28, 2012
773
46
28
19
Αθήνα
    • Administrator
    • Moderator
  • Thread starter
  • #12
Αποφάσισα να ξεγράψω τελείως τις λωρίδες κυρίως λόγω χρημάτων(Καλύτερα να τα δώσω για φιμέ) και εκτός αυτού με ψήσατε για μαύρη ακτινωτή!!

Χωρίς να δεσμεύομαι(Ίσως ξανά αλλάξω γνώμη μέχρι τέλος του μήνα) πάμε για όλα γαλάζια τα πλαστικά!!!Σίτες από προφυλακτήρες μαύρο μεταλλικό σαν του Ιάκωβου και μαύρη ακτινωτή όπως πρότεινε ο Kostg!!!Σε συνδυασμό με φιμέ θα τουμπανιάσει όντως  biggrin

Υ.Γ:Zisis έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι κάποια στιγμή θα αγοράσω το συγκεκριμένο Focus ακριβώς με την εμφάνιση που το περιγράφεις!!!Είναι το αγαπημένο μου Ford μακράν..... redface
 

Nikol@r@s

Administrator
Original poster
Staff member
Moderator
Mar 28, 2012
773
46
28
19
Αθήνα
    • Administrator
    • Moderator
  • Thread starter
  • #13
Μάιος 2014

Η Πρώτη φάση του Project ολοκληρώθηκε καθώς από σήμερα όλα τα parts είναι στην κατοχή μου(Πολλά Ευχαριστώ σε Scorpion,Kostg,Psixakia,Pitbull)!Προφυλακτήρες,όλα τα παρελκόμενα τους αλλά και η αεροτομή είναι πλέον πραγματικότητα  biggrin

Δεύτερη φάση φανοποιείο και μετά ζάντες!!Την υγειά μας να έχουμε και οι μόντες συνεχίζονται  :)

Υ.Γ:Θα παίξουν πολλές φωτογραφίες(Πριν και Μετά) από την μεθεπόμενη εβδομάδα!!!
 

DarthFiesta

Pro Member
Nov 29, 2010
723
0
0
41
biggrin biggrin biggrin...αναμενουμε φωτογρ.υλικο ;D

καλοφορετααααα
 

zisis

Hero Member
May 10, 2010
1,249
1
38
34
Πρέπει να παιχτεί Ζαντικο πιστεύω ,για ρίξε μια ματιά
http://www.car.gr/parts/view/5376014/
http://www.car.gr/parts/view/4941139/
 

vkastanas

Hero Member
Rookie
Aug 23, 2014
20
0
1
Πολύ ωραίο το project φίλε μου! Να το χαίρεσαι...

ΥΓ: Τους παλιούς μπροστά και πίσω προφυλακτήρες τους πουλάς; Έχω το ίδιο αυτοκίνητο (αγορά 2003) σε άλλο χρώμα και θέλω να τους αλλάξω γιατί έχουν πολλές γρατζουνιές και κάποια χτυπηματάκια!
 

Nikol@r@s

Administrator
Original poster
Staff member
Moderator
Mar 28, 2012
773
46
28
19
Αθήνα
    • Administrator
    • Moderator
  • Thread starter
  • #17
Φίλε Zisis δυστυχώς τα πράγματα δεν μου πήγαν όπως τα ήθελα με την δουλειά και δεν κατάφερα να τις αλλάξω!Οπότε πλέον μιλάμε για του χρόνου μιας και σε λίγες μέρες μπαίνω φαντάρος!Αν όλα πάνε καλά θα παίξει Black OZ μόλις γυρίσω αλλά βλέπουμε......

http://www.fiestamaniacs.gr/forum/index.php?topic=31.450

@Vkastanas

Έχω πουλήσει σχεδόν τα πάντα από αυτά που άλλαξα(Καθίσματα,Προφυλακτήρα Πίσω με ανακλαστήρες, όλα τα παρελκόμενα του μπροστά προφυλακτήρα)!Μόνο τους καθρέπτες έχω κρατήσει!!



Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1429737525[/time]
To Project προχωράει,αργά μεν αλλά προχωράει!Σήμερα μπήκαν Led στην πλαφονιέρα,πίσω πινακίδα και πορτπαγκαζ ενώ την πέμπτη θα μπουν και Xenon!Ευελπιστώ μέχρι την άλλη εβδομάδα να έχω τελειώσει και με τα φιμέ που θέλω,οπότε μένουν μόνο οι ζάντες....για τις οποίες δεν μπορώ να κατασταλλάξω με τίποτα :/

Υ.Γ:Το βράδυ θα ανεβάσω φώτο,να δούμε τι κάναμε :p
 

manos.m

Administrator
Hero Member
Mar 22, 2015
1,281
47
48
33
Νέο Ηράκλειο
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK6.5
Νίκο εσύ και ο fiestara σου είναι ένας λόγος να ψάχνομαι εδώ και λίγο καιρό για προφυλακτήρες. Μια ομορφιά...
Συμβουλή... Τα φανάρια μην τα καθαρίσεις.. μην κάνεις τίποτα άλλο εκτός του να τα βάψεις..
Τα έχω απο το Σεπτέμβρη και ακόμα τίποτα ενώ το αμάξι είναι όλη μέρα στο ήλιο. Κάνει θαύματα . Απο εμφάνιση καλύτερη και απο αλλαγή της σιδερένια ζάντας με αλουμινίου..
Συνέχισε έτσι να μας πωρώνεις με τα mk6
 

Nikol@r@s

Administrator
Original poster
Staff member
Moderator
Mar 28, 2012
773
46
28
19
Αθήνα
    • Administrator
    • Moderator
  • Thread starter
  • #20
Αν μπορεί κάποιος admin/Mod να μου ελευθερώσει το πρώτο post του θέματος για να φτιάξω όλες τις εικόνες τώρα που βρήκα το νέο host site!

Στα του αυτοκινήτου οδεύουμε προς τις 80.000 σιγά σιγά, προβλέπεται ένας πολύ δυνατός Οκτώβριος με Road Trip και mini Εκδρομές. Έγινε αλλαγή στα εργοστασιακά πατάκια και τοποθέτηση φιμέ μεμβράνης σε όλα τα τζάμια εκτός του μπροστινού.

b4mmRA4.jpg


Μετά από 7 χρόνια στο νησί μου, τοποθέτησα αυτοκολλητάκι κόκκινο Σίφνου το οποίο ήταν δώρο biggrin
hAP6bS3.jpg
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread