Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

ilias86

Original poster
Hero Member
Vip Team
MK7.5
May 28, 2011
1,194
22
38
37
Γλυφάδα
Μοντέλο
MK7.5
Ήρθε η ώρα να γράψω και εγώ για το δικό μου Fiesta. Μετά από ένα σοβαρό τροχαίο τον Νοέμβριο του 2015, κατά το οποίο το προηγούμενο μου Fiesta βγήκε για "ολική", έμεινα χωρίς αμάξι και χρειαζόμουν κάτι σύντομα. Οπότε, δεν είχα την πολυτέλεια να κάνω μεγάλη αναζήτηση και επειδή ήμουν πολύ ευχαριστημένος από τη Ford, αποφάσισα να αγοράσω και πάλι Fiesta. Επίσης επειδή κάνω περίπου 20.000 χμ το χρόνο (δουλειά, βόλτες και ταξίδια) και επειδή αρκετά της μόδας ήταν τα Diesel εκείνη την περίοδο, κατέληξα σε Πετρελαιοκίνητη έκδοση ως την πλέον λογική. Επίσης, για να μην μπω σε διαδικασία αναμονής 3-4 μηνών, έπρεπε να επιλέξω κάτι από τα διαθέσιμα στις αντιπροσωπίες. Οπότε αναγκάστηκα να κάνω κάποιες παραχωρήσεις, αντί για κόκκινο βρήκα άσπρο και αντί για τρίθυρο πήρα πεντάθυρο. Titanium ήταν η πιο πλούσια διεθέσιμη έκδοση. (ST line βγήκε περί τα μέσα του 2016 νομίζω, που θα ήταν η ιδανική επιλογή για μένα). Σαν έξτρα περιελάμβανε συναγερμό και αισθητήρες παρκαρίσματος με την μικρή οθόνη, βαμμένους στο χρώμα του αυτοκινήτου. Έτσι σε περίπου 15 μέρες το είχα στα χέρια μου, Δεκέμβρη του 2015.







Η πρώτη μόντα εγινε λίγο πριν το πρώτο καλοκαίρι του αυτοκινήτου, και ήταν φιμέ, επιπέδου 35%. Έδωσε και look, αλλά και μια πιο ευχάριστη και δροσερή καμπίνα.








Βέβαια από τότε που πήρα το αυτοκίνητο μου φαινόταν να μην είναι αρκετά σπορτίφ για τα γούστα μου. Οπότε κάτι με "έτρωγε" μέσα μου να το κάνω να δείχνει πιο σπορ. Οι επιλογές ήταν είτε να πήγαινα προς το look του ST line, είτε προς αυτό του ST. Αποφάσισα το δεύτερο. Ως ιδανική λύση μου φαινόταν να βρω εμπρός προφυλακτήρα, πίσω διαχύτη, αεροτομή, και τα πλαινά σπόιλερ μεταχειρισμένα, για να γλιτώσω πολύ σε κόστος. Τελικά πήρα τα πλαινά σπόιλερ καινούρια από μαγαζί με ανταλλακτικά ford το καλοκαίρι του 2018



και την αεροτόμη τη βρήκα μεταχειρισμένη (σε ιμιτασιόν) σε μαύρο χρώμα από αγγελία.

Το μόνο κομμάτι που έβαλα σε ιμιτασιόν πάνω στο αμάξι και το έχω μετανιώσει, καθότι δεν έχει την τέλεια εφαρμογή, όπως η αυθεντική.



Τελικά τοποθετήθηκαν αυτά τα 2 για αρχή τον Ιανουάριο του 2019
Το προσωρινό αποτέλεσμα ήταν κάπως έτσι:







Τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ συμπληρώθηκαν από τον μπροστά προφυλακτήρα που βρήκα μεταχειρισμένο σε κόκκινο χρώμα, σε άριστη κατάσταση όμως, και τον πίσω διαχύτη τον αγόρασα κομπλέ από μαγαζί με ανταλλακτικά ford.













Τελικά τον Μάρτιο του 2019 τοποθετήθηκαν και αυτά και συμπληρώθηκε το body kit σε look ST. Βάφτηκαν και σε μαύρο γυαλιστερό όλα τα μαύρα πλαστικά, καθώς το είχα δει σε άλλα μέλη του κλαμπ και μου άρεσε πολύ. Και το κάτω μέρος του μπροστά προφυλακτήρα βάφτηκε επίσης μαύρο.















Στη συνέχεια, επειδή ο πίσω διαχύτης δημιουργεί ένα κενό στο σημείο της εξάτμησης, έπρεπε να μπει κάτι για να το καλύψει. Επέλεξα μια διπλή μπούκα και όχι κάποιο τελικό, για να μην μεταβληθεί ο ήχος του αυτοκινήτου:







Με όλο αυτό το Bodykit, οι εργοστασιακές ζάντες του Titanium μάλλον φαίνονται τώρα "ο πιο αδύναμος κρίκος" του αυτοκινήτου
Αφού ψαχνόμουν λίγο σε ζάντες, έπεσα μπροστά σε μια αγγελία με εργοστασιακές ζάντες από ST σε χρώμα Rock Metallic, που θεωρώ πως ταιριάζει πολύ με το λευκό χρώμα του αυτοκινήτου. Χωρίς πολλή σκέψη τις αγόρασα, και τώρα θα τοποθετηθούν μαζί με καινούρια λάστιχα θέλω να πιστεύω μέσα στη χρονιά που διανύουμε.





Σκέψεις για περεταίρω αλλαγές υπάρχουν, αλλά ήδη με τις ζάντες θα έχει φτάσει πιστεύω σε ένα πολύ καλό σημείο το αμάξι, τουλάχιστον ως προς την εμφάνιση.



 

Dimitris

Member
Oct 15, 2019
209
25
28
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα φίλε.
Θεωρώ οτι οταν μπουν και οι ζάντες θα ολοκληρωθεί πολύ περισσότερο το όλο look.
Αλλη μια μόντα που θα πρότεινα(βέβαια είναι καθαρά δικό σου θέμα) είναι ενα κιτ ελατηρίων για να το χαμηλώσεις λίγο. Θεωρώ οτι αφού το έχεις φτάσει σε τέτοιο επίπεδο σαν look, το να κάτσει λίγο πιο χαμηλά(σε επίπεδα stline) θα έδειχνε πολύ πιο όμορφα.

Οπως και να έχει, πολύ όμορφη δουλειά ;)
 

pk91

MK7
Member
Apr 28, 2016
250
46
28
32
Μπραβο Ηλια για το αποτελεσμα και για το μερακι σου!Το ξερεις οτι ανυπομονω να το δω και με τις ζαντες πανω!
 

Georgia89

Member
Oct 25, 2015
231
6
18
ΧΑΝΙΑ
Mπράβο Ηλία απίθανο αποτέλεσμα
Φανταζομαι θα περιμενεις πως και πως να το δεις και με τις ζάντες!!!
 
Apr 17, 2020
41
3
6
Στις ομορφιες σου!!! Πολυ ωραιος, και η ζαντα στο σωστο χρωμα ;)
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread