Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Nordvinden

Pro Member
Dec 15, 2013
362
0
0
59
Αθήνα
Ολίνς, πρόφλεξ και ράιγκερ, δηλαδή 5 ή 6 ή 7 χιλιάρικα σε ανάρτηση, δίνουν εκείνοι, που ήδη φοράνε σέμια, μπλοκαδούρια δισκάτα, πολυπίστονα θηριώδη φρένα, κοντά κιβώτια και δε συμμαζεύεται.

Αυτοί πάνε τακτικά (κι όχι περιστασιακά) σε πίστες ή ειδικές και δεν υπάρχει περίπτωση να δουν μόνο -0,3" ή -0,2" στο γυρολόγιό τους σε σχέση με μαμά. Ξέρουν τι κάνουν και τι στόχο έχουν.

Τώρα, να 'χεις ένα καθ' όλα μαμά αυτοκίνητο, να πηγαίνεις πλυντήριο-καφετέρια και να μου θες να του φορέσεις μια Πένσκε ανάρτηση, προφανώς δε θα σε οδηγήσει πουθενά. Τα λεφτά σου πέταξες.

Όπως τα πετάς, όταν ένα μαμίσιο και τελείως βολτίσιο αυτοκίνητο το φορτώνεις με 100 ή 150 άλογα. Ακόμα κι αν έχεις βρει τρόπο να είναι αξιόπιστα, η ζημιά στην κινηματική του είναι εκτός κλίμακας.

Εκτός κι αν δώσεις άλλα τόσα και περισσότερα, για κορυφαία λάστιχα, φρένα, μπλοκαδούρια, ανάρτηση. Πράμα που οι περισσότεροι δεν κάνουν. Δεν τους ενδιαφέρει το κινηματικό κομμάτι. Τους ενδιαφέρει η πιστοποίηση των ίππων από το δυναμόμετρο και μέχρι εκεί.

Δηλαδή η κατοχή κι όχι η χρήση.

Για να ξαναγυρίσουμε στο ΦιέSTα, όλος ο ευρωπαϊκός ειδικός τύπος έλεγε εξ' αρχής ότι με ένα απλό προγραμματάκι, ήπιο τύπου Μάουντιουν ή Ριρίκας, γίνεται ακόμα καλύτερο κινηματικά, ενώ το Φόκους ST δεν αντέχει (κινηματικά) ούτε αυτό καν. Χειροτερεύει.

Οπότε τα 200 να τα πας 215 - 220, του κάνεις καλό. Το να τα πας 300 ή κοντά 400, όπως διαβάζω και φρίττω, σημαίνει ότι δε σ' ενδιαφέρει να οδηγείς, σ' ενδιαφέρει να συζητάς περί αριθμών, πολυθρονάτος σε καφετέρια. Εξ' ου και η αριθμολαγνεία.

Φυσικά, τα ίδια ΦΟΥΜΑΡΑ κινηματικά σού πουλάνε, όταν σου λένε για ελατήρια χαμηλώματος (κιτρινάκια ή κοκκινάκια, για να καταλάβουμε ότι πρόκειται για σοβαρές εταιρίες κατά τ' άλλα), και συ δε γνωρίζεις ή δε σ' ενδιαφέρει ότι καταστρέφεις κινηματικά το αυτοκίνητό σου, μειώνοντας διαδρομές και εξαναγκάζοντας τα ψαλίδια του να κάτσουν όπως να 'ναι. Σ' ενδιαφέρει μόνο το πώς φαίνεται στη φωτό.

Γι' αυτό και σου πουλάνε και όποια άκυρη  (εφαρμοστικά) ζάντα. Για το θεαθήναι.

Γιατί έχουν πάρει χαμπάρι ότι σ' ενδιαφέρει το στατικό. Όχι το κινηματικό.
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
το δυναμομετρο βασικα πρεπει να είναι για να δεις αν τα λεφτα που εδωσες πιασαν τοπο και σε συγκεκριμένα προίόντα.  (πχ για να μην σε πιασει κωτσο ο μαστρο μητσος ο προγραμματιστης, ή ο κυρ γιαννης ο μαστορας που σου πηρε ενα σκασμο λεφτα για να το κανει 500 άλογα και δεν ξερει οτι η GT2560 είναι για μεχρι 350)

Το ποσο αντεχει ενα αμαξι να βελτιωθεί εξαρταται κυρίως απο το αν έχει καλό σασι το αμαξι. Τα περισσότερα αντεχουν ανετα 100 άλογα παραπάνω, ειδικα αυταπου έχουν καλό σασι, όπως τα φιεστα. Προσωπικα ειχα το αμαξι μου πολλα παραπάνω αλογα απο τα εργοστασιακα και ήμουν απολυτα ικανοποιημένος με την συμπεριφορά του στο δρόμο και την πίστα. Μαλιστα μεχρι τα 180 άλογα ήταν και πολύ καλύτερο απο το εργοστασιακό γιατι το γκάζι διόρθωνε ασταθειες της "ουρας", χωρις να διωχνει τα μουτρα (πανω απο τα 200 τα διωχνε ακομα και σε καλή ασφαλτο)

Η βελτιωση αφορα τι θελει ο καθενας. Αλλοι θελουν να τρεχουν στις πιστες και αλλοι βγαίνουν το βραδυ για να κανουν καμια κόντρα στα γνωστα στεκια. Άλλοι ζουν απο τις κοντρες και άλλοι απο τους αγωνες. Δεν θα κρινω ουτε τους μεν ουτε τους δε.

όπως και να χει όποιος έχει παθος με κατι, παντα θα βρεθει καποιος που θα τον πιασει κωτσο με το παθος του..

Για αυτο υπαρχουν τα φορουμ, για να προφυλασουμε αυτους που έχουν καποιο παθος απο τα λάθη (εκτός και όλων των αλλων λόγων)
 

AN7

Member
Oct 2, 2010
241
1
0
36
Βάρκιζα
Nordvinden πολυ κουλτουρα μου πουλας και απο τηγανίτα τιποτα. Σε ρωταω συγκεκριμενα πραγματα και συ μου αναπτυσεις τη θεωρια της σχετικοτητας ναουμ και εντελη δεν απαντας και αυτο που σε ρωτησα.
Το αποφευγεις ή γουσταρεις να ψαρωνεις πιτσιρικαδες με τον τροπο γραφης σου?
 

Nordvinden

Pro Member
Dec 15, 2013
362
0
0
59
Αθήνα
ΑΝ7, το β' ενικό πρόσωπο δεν απευθύνεται σε σένα ειδικά. Μιλώ γενικά για οποιονδήποτε. Γενικά κι αόριστα. Κακώς απάντησα βέβαια, απ' όσο βλέπω απ' το ύφος σου. 


Τουρμπομάνιακ, εμένα ας πούμε, μ' έχουν πιάσει κότσο με ανάρτηση.

Κι άσχημα.

Άλλαξα μάστορα, έμαθα καλύτερα και το μάθημά μου και δεν επαναλήφθηκε.

Μ' έχουν πιάσει κότσο, ακόμα ασχημότερα, και με πρόγραμμα. Και ιδιώτης "προγραμματιστής" επί δυναμομέτρου, και "εταιρία". Ακόμα και "μηχανικός" σε μοτέρ και μετάδοση.

Το να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους είναι το θέμα. Ειδάλλως και την κακή δυναμομέτρηση να δείξεις στον κακό μηχανικό ή κακό προγραμματιστή, θα βρει τρόπο να τη βγάλει άκυρη.

Άσχετο πλην σχετικό:
Προγραμματιστές στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν παραμετροποιητές. Στην καλύτερη.
 

AN7

Member
Oct 2, 2010
241
1
0
36
Βάρκιζα
Nordvinden said:
ΑΝ7, το β' ενικό πρόσωπο δεν απευθύνεται σε σένα ειδικά. Μιλώ γενικά για οποιονδήποτε. Γενικά κι αόριστα. Κακώς απάντησα βέβαια, απ' όσο βλέπω απ' το ύφος σου. 
Οχι δεν παρεξηγηθηκα με το β ενικο προσωπο. Καταλαβα οτι δεν απευθυνεσαι σε εμενα.
Το να σε ρωταει ο αλλος συγκεκρινενα πραγματα και συ να απαντας ενα καρο αλλα πραγματα και ασχετα ( τι σχεση εχουν οι ζαντες, το αν αντεχει το σασι 300 κ 400 αλογα κτλπ) ειναι κουραστικο για τη συζητηση.
Αριθμολαγνεια, πολυθρονατοι, συζητηση σε καφετερια κτλπ, τα γραφεις αυτά λες και εχεις οργωσει ολες τις πιστες και τις αναβασεις του κοσμου.
 

kost4s7

Rookie
Apr 7, 2015
16
0
0
παιδια το mountune στη Ford το βαλατε η καπου συγκεκριμενα???και ποσο πηγε το μαλλι?
 

Riordian

Original poster
Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
http://www.mountunestore.com/collections/mk7-fiesta-st/products/fiesta-b299st-mtune-215-power-upgrade-package

Υπολόγισε μεταφορικά κτλ.

Αυτό μόνο στην αντιπροσωπεία Car Center μπορείς να το βάλεις που βρίσκεται στο Π. Φάληρο , καθώς αυτός είναι ο μόνος dealer της mountune. Το πρόγραμμα άμα το αγοράσεις με το mTune, το παιρνάς μόνος σου, τα υπόλοιπα πράγματα καλό είναι να πας εκεί να στα τοποθετήσουν.
 

Riordian

Original poster
Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
Ναι. Στο 1000αρικο ειναι και η τιμη τοποθέτησης. Από αυτά που έχω δει, είναι το πρόγραμμα που αξίζει περισσότερο και σου κραταει και εγγύηση.
 

kost4s7

Rookie
Apr 7, 2015
16
0
0
ειναι μονο το προγραμμα η ολο το κιτακι???κολαρα και τετοια??
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Απ' ότι βλέπω στο site, έχει το πρόγραμμα, φίλτρο-φιλτροκούτι και μια σωλήνα αέρα. Κολλάρα σιλικόνης όχι.
 

dkmusic

New member
Jul 22, 2015
60
0
0
γιατι να το παρει καποιος απο εξω και να μη το βαλει απο εδω εχει διαφορα στην τιμη ?
 

Riordian

Original poster
Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
Οχι... αμα το παρεις απο εδώ σου χρεωνουν κατευθειαν και την τοποθετηση.
 

dkmusic

New member
Jul 22, 2015
60
0
0
το m tune ( τη συσκευη ) την δινουν εδω με το πακετο ?
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Ναι, είναι κανονικά στο πακέτο. Και "φορτώνεις-ξεφορτώνεις" μόνος σου το πρόγραμμα.
 

Nick_550

Newbie
Nov 15, 2014
2
0
0
Καλησπέρα παιδιά,
προσπαθώ να βάλω το kit της mountune εδώ και κανα 2μηνο και υπάρχει πρόβλημα με το παραπάνω συνεργείο λόγω capital control.
Έχει προσπαθήσει κανείς αυτήν την περίοδο?
 

Riordian

Original poster
Hero Member
Dec 30, 2012
1,146
0
36
33
Αρα με λιγα λογια δεν γινεται η παραγγελια... εχεις δωσει λεφτα; Αν οχι στειλε ενα mail στην mountune και πες τους το προβλημα σου... μηπως κανουν καποια εξαιρεση η κατι παρομοιο
 

Nick_550

Newbie
Nov 15, 2014
2
0
0
Δεν εχω δώσει χρήματα,
μόνο τα στοιχεία μου.
Θα τους στείλω mail μήπως και μου στείλουν τα ανταλακτικά ώστε να μου κάνει μόνο την τοποθέτηση ο Καρανικόλας.
Πάντως και μόνο απο την διατήρηση της εγγύησης θεωρώ πως είναι η πιο λογική επιλογή..
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread