Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

BLiTzER

New member
Nov 7, 2013
66
0
0
Αθήνα
Δεν έχει πολλή κίνηση το θέμα, κακώς.

Λοιπόν εγώ δεν ξοδεύω λεφτά για βελτιώσεις σε πράγματα που ήδη δουλεύουν, αλλά ψάχνω πάντα καλύτερες λύσεις όταν κάτι χρειάζεται αντικατάσταση λόγω φθοράς. Ξεκίνησα με τα πάνω σινεμπλόκ των πίσω ελατηρίων, όταν ανακάλυψα ότι είχαν ξεραθεί και παραμορφωθεί αρκετά. Μπήκαν αυτά της Powerflex πριν λίγους μήνες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, τόσο από την ποιότητά τους, όσο κι από την τιμή τους. Επίσης ο αντιπρόσωπος της Powerflex στην Αθήνα ήταν πάρα πολύ εξυπηρετικός, και ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να τα έχει στην αποθήκη του.

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχει μια μικρή φθορά και η κάτω βάση του μοτέρ, στο μεγάλο σινεμπλόκ. Η εργοστασιακή βάση έχει πάνω από 100€, αλλά μπορείς να βρεις aftermarket και με 40-45€, κάτι που όμως δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ. Η Powerflex, αντί για ολόκληρη βάση, βγάζει τα 2 σινεμπλόκ, μικρό και μεγάλο, ξεχωριστά. Οπότε κρατάς την εργοστασιακή βάση και κάνεις τον έξτρα κόπο να βγάλεις τα εργοστασιακά σινεμπλόκ και να βάλεις τα καινούρια. Κοστίζουν περίπου 45-50€ το καθένα. Πιθανότατα θα αλλάξω μόνο το ένα, αυτό που έχει φθαρεί, και ελπίζω να με ικανοποιήσει το αποτέλεσμα.

Σημειώνω ότι τα βγάζει σε 2 σκληρότητες, για χρήση δρόμου και αγωνιστική χρήση, αλλά φυσικά θα προτιμήσω τα πρώτα.
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
Μολις το αλλαξεις πες μας την γνωμη σου γιατι ενδιαφερομαι και εγω για τα συγκεκριμενα!! θελω να δω εαν μεταφερει μεφαλους κραδασμους απο τον κινητηρα στο σασι ωστε να το νιωθεις στην καμπινα!!
 

BLiTzER

New member
Nov 7, 2013
66
0
0
Αθήνα
Το έβαλα ήδη από την προηγούμενη βδομάδα. Τεράστια αλλαγή σε αίσθηση. Τόση, που ένιωθα σαν να είχα αλλάξει αναρτήσεις. Το παλιό σινεμπλόκ ήταν σκισμένο και κοπανούσε αρκετά. Την ίδια ακριβώς βάση βάζουν και στα απλά Fiesta, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν κάνει για ST.

Το συγκεκριμένο ανταλλακτικό της Powerflex περιλαμβάνει και 2 πρόσθετα μικρά λάστιχα, τα οποία μπορούν να μπουν στο σινεμπλόκ (ένα σε κάθε πλευρά) και να το κάνουν ακόμα πιο σκληρό. Με λίγα λόγια, αγοράζεις ένα προϊόν, με 2 σκληρότητες, και επιλέγεις αυτή που προτιμάς. Εγώ έβαλα τη "μαλακή" έκδοση (που σίγουρα είναι σκληρότερη από την εργοστασιακή) για αρχή και, προς το παρόν, είμαι ευχαριστημένος. Ούτε κραδασμοί, ούτε κοπανήματα. Βέβαια, δεν έχω προλάβει να πιέσω το αυτοκίνητο, αλλά σε καθημερινή οδήγηση δεν παρατήρησα κάτι ενοχλητικό.

Η τοποθέτησή του δεν είναι πολύ εύκολη, καθώς χρειάζεται πρέσα για να βγάλεις το παλιό από τη βάση. Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό σπίτι του, με κάποια εργαλεία ίσως. Γενικά, είμαι ευχαριστημένος, αλλά δεν είχα χρόνο να κάνω πιο εμπεριστατωμένες δοκιμές ακόμα.
 

George_Mk7

Rookie
Dec 29, 2016
16
0
1
Καλησπέρα σας,

Ειμαι στα 128000χλμ και σκέφτομαι να αλλάξω σινεμπλόκ μιας και θα παω για λάστιχα.
Το θέμα ειναι οτι κοπανάει πολύ το αμάξι μου πλέον και "νομίζω" πως αυτός ειναι ο λόγος.

Ανάρτηση άλλαξα στα 85000χλμ και έβαλα την ίδια (sachs).

Με νέα σινεμπλόκ θα μαλακώσει το αμαξι ; Δεν με νοιάζει τοσο το κράτημα (στησιμο).

Κόστος αλλαγής σινεμπλόκ διαβάζω πως ειναι οικονομικά.

Τι λέτε παιδιά ;
Ευχαριστώ
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Αν λες ότι κοπανάει, το πιθανότερο είναι να θέλει αμορτισέρ. Τα φθαρμένα/σκασμένα silentblocks τα καταλαβαίνεις ως χαλαρότητα, ως μικροχτύπους, ως ασάφεια στη κίνηση και διεύθυνση του οχήματος.

Τα καινούρια σινεμπλοκς μόνο βελτιώνουν την κατάσταση, δεν την χειροτερεύουν. Εσύ μάλλον έχεις κατά νου τα λεγόμενα "βελτιωτικά" σινεμπλοκς, τα οποία είναι πιο σκληρά από τα εργοστασιακά, με αποτέλεσμα την βελτίωση της αίσθησης, αλλά ταυτόχρονη αύξηση επιπέδων NVH
 

George_Mk7

Rookie
Dec 29, 2016
16
0
1
Γεια σου φιλε μου,
Ανάρτηση τόσο άμεσα ? Κάπως ύποπτο..
Να ειναι να ελατήρια ?
Πάντως θα τους πω στο συνεργείο που θα παω σε 2 βδομάδες να το δούμε..
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Επειδή λές ότι άλλαξες ανάρτηση, μπας και τσέκαρες τα top mounts ? Κοίτα πρώτα αυτά, μπας και έχουν σκάσει, αν ακους χτύπους από την ανάρτηση ίσως οφείλεται εκεί...
 

George_Mk7

Rookie
Dec 29, 2016
16
0
1
The Ace said:
Επειδή λές ότι άλλαξες ανάρτηση, μπας και τσέκαρες τα top mounts ? Κοίτα πρώτα αυτά, μπας και έχουν σκάσει, αν ακους χτύπους από την ανάρτηση ίσως οφείλεται εκεί...

Μπορει τα top mount να ειναι...Δεν μου ειχε πει τιποτα τότε αυτος που μου τα άλλαξε.
Θα ξεκινησω με αυτά..

Σε ευχαριστώ!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread