Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Προσωπικά τα καθίσματα τα έβαλα επειδή ήθελα την στήριξη που παρέχουν τα recaro. Εννοείται, ότι δεν μπήκα στην διαδικασία να αλλάξω σαλόνι επειδή είχε θερμαινόμενα καθίσματα.
Το ότι είναι και θερμαινόμενα ήταν ένα bonus, το οποίο επειδή υπήρχε, θεώρησα κρίμα να μην το εκμεταλλευτώ.
Από την άλλη, επισκέπτομαι συχνά το πατρικό μου στα Γιάννενα, και εκεί το χειμώνα έχει αρκετό κρύο/υγρασία, και είμαι σίγουρος ότι θα τα χρησιμοποιήσω.
 

CK1

New member
Feb 6, 2015
64
1
8
Για την στήριξη-εμφάνιση θα συμφωνήσω απόλυτα! Καλορίζικα λοιπόν, να τα χαρείς στα υπέροχα Γιάννενα.
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Ευχαριστώ πολύ, εύχομαι και σε εσένα καλές διαδρομές με το ST   AR15firing
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
Καλορίζικα και από μένα φίλε nexus. Χαιρόμαστε να βλέπουμε έξυπνες και σωστές μόντες με μεράκι για το καλύερο απότελεσμα. Εύχομαι να τα ευχαριστηθείς στο έπακρο!!
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Σήμερα έκανα μια μικρή "καγκουριά". Μιας και δεν μου καθόταν καθόλου καλά το κενό πάνω από τα κουμπιά για τα θερμαινόμενα καθίσματα, αγόρασα το πλαίσιο που έχει το st200:

IMG_1895s.jpg


Αν θέλει κάποιος να βάλει το ίδιο, έχει κωδικό C1BB-18D422-RAW και κοστίζει 29 ευρώ.

Τώρα πρέπει να πήρα τουλάχιστον 20 άλογα ... :D
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
nexus said:
Σήμερα έκανα μια μικρή "καγκουριά". Μιας και δεν μου καθόταν καθόλου καλά το κενό πάνω από τα κουμπιά για τα θερμαινόμενα καθίσματα, αγόρασα το πλαίσιο που έχει το st200:

Τώρα πρέπει να πήρα τουλάχιστον 20 άλογα ... :D

Αχχχμμμμ  giggle

Ford Fiesta 1.0T Ecoboost 205BHP Power Upgrade
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
The Ace said:

Βαλτός είσαι και εσύ τώρα... :D

Πάντως, δεν νομίζω να το πήγαινα ποτέ στα 205. Άσε που έχω σκάσει ήδη ένα σωρό λεφτά στην mountune.. :'(

Νομίζω ότι γύρω στα 160 άλογα είναι αρκετά για αυτό το μοτέρ. Για παραπάνω, πιστεύω ότι καλύτερα να πας σε ST.

Εσύ όμως, μιας και φαντάζομαι είσαι ακόμα "μαμά", έχεις την δυνατότητα να πας απευθείας στα 205bhp... ;D
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Εγώ για σένα το λέω, αφού έβαλες το σηματάκι, να έχεις στο ντουλαπάκι και το dyno-chart για να το δικαιολογήσεις :D :D :D

Για το δικό μου, είχα ρωτήσει στο Καρανικόλα πριν καν το πάρω, αλλά κρατιέμαι γιατί είμαι στην άλλη άκρη της Αθήνας, και αν, ω μη γένοιτο, συμβεί κάτι, που να τρέχω τώρα μέχρι εκεί για εγγυήσεις. Και καθώς το αυτοκίνητο κατά 99% κινείται στη πόλη και με τα παιδιά, νομίζω ότι το ΟΕΜ της Rica είναι υπέρ-αρκετό.


...βέβαια αυτά περί εγγύησης και απόστασης τα λέω για να πείσω τον εαυτό μου, αν με πιάσω λίγο λάσκο, να δεις για πότε θα με ξεγελάσω και θα πάω να τα σκάσω...
 
Mar 26, 2016
283
1
0
29
Αθηνα
γιατι θα σας χαλαγε τοσο πολυ κατι τετοιο http://www.revotechnik.com/product-details/software/ford/fiesta-mk7-2008-/217/stage-2. λες οτι παιζεις και με poloκια gti ¨Π
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
Την καλησπέρα μου μετά απο καιρό!

Έπειδή δεν πρόσεξα το κομμάτι που αναφέρει ο νεξους την τράμπα των αισθητήρων κάτω απο τα καθίσματα, ακολουθεί η δική μου ιστορία...

Έχοντας προχωρήσει και εγώ στην εγκατάσταση των Recaro καθισμάτων πριν ολίγων μηνών, ήρθε και η ώρα να τοποθετήσω και τα κουμπιά για την λειτουργία των θερμαινόμενων, έτσι προχώρησα στην αγόρα των κουμπιών με το καπάκι τους και την καλωδίωση τους. Η αναμονή για να το συνδέσεις βρίσκεται βρίσκεται κάτω χαμηλά στο δεξί πόδι του οδηγού, αφαιρώντας το πλαινό καπάκι είναι εμφανές. Η διαδικάσια είναι καθαρά plug and play. Αφαιρείς το πλαστικό της κεντρικής κονσόλας ξεκουμπώνεις τις φυσες και το κουτάκι που ειναι αποθηκευτικός χώρος και κουμπώνεις το νέο με τα κουμπιά και τοποθετείς πάλι.

Στην πορεία που λέτε όμως μολις πηγα να δοκιμάσω τα κουμπιά λειτουργούσαν ανάποδα, τι εννοω; πατούσα το κουμπί του οδηγού και θερμαίνοταν το κάθισμα του συνοδηγού και το αντίστροφο και αυτό διότι τα κουμπια και την καλωδίωση τα αγόρασα απο Αγγλία παρολαυτά δε περιμένα να είχα τέτοιο θέμα γιατί δεν είχε ξανα αναφερθεί από κάποιον άλλον. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα να μετρήσω με πολύμετρο να δώ τι κάνει το κάθε καλώδιο ώστε να βρω τις αντιστάσεις και να τις αντιστρέψω ώστε να δουλέυει το κουμπί με το αντίστοιχο κάθισμα. Τώρα ξεκινάει το ωραίο της υπόθεσης...

Η καλωδίωση έχει 7 pins απο την μερια της φυσας που κουμπώνει στην αναμονή και 8 pins της φυσας κουμπωνει στα κουμπια, το καλώδιο αυτό το 8ο βρισκέται ελεύθερο στη μέση της καλωδίωσης και αυτό διότι κανονικά πάει και συνδέεται στον γκρι κονεκτορα του ραδιοφωνου γιαυτί πάε μαζί με την κεντρική πλεξουδα του ραδιοφώνου. αυτό το καλώδιο δίνει φωτισμό στα κουμπιά απότι κατάλαβα. δε χρειάστηκε να το συνδέσω στο ραδιόφωνο το συνδέσα στην φυσα του auto start/stop όπου υπάρχει και εκεί το ίδιο χρώμα καλωδίου. Το χρώμα του καλωδίου είναι μπλέ/καφέ.

Καθώς έχω ξεκινήσει και μετράω κόβω 4 καλώδια που ανοίγουν τα 4 πορτοκαλί λαμπάκια, 2 του κάθε καθίσματος και υποθέτω ότι αυτά τα λαμπάκια είναι και οι αντιστάσεις/σκάλες του κάθε καθισμάτος. σημειώνω τι κάνει το κάθε ένα και τα παντρεύω αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα; πατούσες το κουμπί του οδηγού και άναβαν τα πορτοκαλι λαμπάκια του συνοδηγου μαζί και η αντίσταση και το αντίστροφο. τα ξελυνω και τα συνδέω χρώμα με χρώμα όπως ήταν αρχικά. κόβω ακόμα ένα και διαπιστώνω ότι είναι ο κόκκινος φωτισμός που φωτίζει τα εικονίδια των καθισμάτων στα κουμπιά, το ξανα ενώνω. προχωρώ στο κόψιμο 2 ακόμα καλωδίων και τα κάνω τράμπα. πατάω το κουμπί του οδηγού και ανάβουν τα λαμπάκια του συνοδηγού, παθαίνω εγκεφαλικό γιατί λέω τι σκατά έγινε τώρα; αφού τα πρώτα 4 καλώδια που είχα κόψει τα ξανα ένωσα χρώμα με χρώμα όπως ήταν. Κάθομαι σκέφτομαι λίγο... και ακουμπάω το χέρι μου στο κάθισμα του οδηγού και βλέπω οτι είναι ζεστό, όπα λέω βρήκαμε την αντίσταση. αφού πάτησα του οδηγού το κουμπί και ζεστάθηκε του οδηγού είμαστε σε πολύ δρόμο, μόνο που ανάβαν ανάποδα τα πορτοκαλί λαμπάκια, τα ξεσυνδέω και τα ενώνω όπως είχα σημειώσει στην αρχή και βουαλά... δούλεψαν σωστά και τα λαμπάκια και οι αντιστάσεις αντίστοιχα του κάθε καθίσματος.

Με πέδεψε αρκετά η όλη φάση γιατι έφαγα σκάλωμα. Καταλήγω λοιπόν ότι όλο αυτό έγινε γιατί στις φύσες των καθισμάτων δεν περιλαμβάνεται μόνο ένα καλώδιο για την αντίσταση αλλά και άλλα 2 για τα πορτοκαλί λαμπάκια και μάλλον επειδή δεν άλλαξα τους τους αισθητήρες κάτι που δεν γνώριζα.

Παρακάτω θα σας παραθέσω την συνδεσμολογία και ελπίζω να μην προκύψει σε άλλον.. :p

Το πράσινο καλώδιο από την μεριά των κουμπιών Ένωση με το μωβ καφέ της καλωδίωσης.

Το γκρι καλώδιο από την μεριά των κουμπιών Ένωση με το κίτρινο/καφε τις καλωδίωσης.

Το μωβ καφέ καλώδιο από την μεριά των κουμπιών ένωση με το πράσινο της καλωδίωσης

Το κίτρινο/καφέ καλώδιο από την μεριά των κουμπιών Ένωση με το γκρι τις καλωδίωσης

Το λευκό μπλε καλώδιο από την μεριά των κουμπιών Ένωση με το γκρι κίτρινο της καλωδίωσης

Το γκρι κίτρινο καλώδιο από την μεριά των κουμπιών Ένωση με το λευκό μπλε της καλωδίωσης.

Τα ακριανά καλώδια δεν τα πειράζουμε δηλαδή το μπλε καφέ καλώδιο και το μαύρο μπλε καλώδιο.


viber_image_2021-07-30_14-47-52-675 - Copy.jpg

viber_image_2021-07-30_14-48-07-738.jpg

viber_image_2021-07-30_14-48-47-037.jpg

viber_image_2021-07-30_14-47-50-387.jpg
 

Attachments

  • viber_image_2021-07-30_14-47-50-261.jpg
    viber_image_2021-07-30_14-47-50-261.jpg
    148.8 KB · Προβολές: 0
  • Like
Αντιδράσεις: laDAKIAS

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread