Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Dimitris

Member
Oct 15, 2019
209
25
28
Καλησπέρα κι από μένα.

Έχω ένα fiesta 2014 πετρέλαιο 1,6 tdci 95hp. Έχει 103.000χλμ και θέλει μπροστά δισκόπλακες (+τακάκια). Το αμάξι φοράει μπροστά δισκόφρενα και πίσω ταμπούρα.

Ακούγωντε όταν πατάς απότομα φρένο. Ακούγετε ένα σφύριγμα. Και το αμάξι πλέον έχει κάπως αδύναμο φρενάρισμα.

Ένας μάστορας τυχαίος που πήγα μου είπε ότι ναι θέλουν αλλαγή, κοιτόντας το στο πεζοδρόμιο. Αλλά μου λέει "σου βυθίζετε το πετάλι αρκετά ε;". Λέω με δουλεύει; Στα δισκόφρενα δεν αλλάζει το πετάλι αλλά μόνο η στάθμη του υγρού στο δοχείο! Στις ταμπούρες υπάρχει αυτό το θέμα και μόνο αν δεν αυτορυθμίζονται ή δεν τις έχεις μαζέψει εσύ με το χέρι. Εννοώ το κενό από τα τακάκια τους. Οπότε δεν μου γέμισε το μάτι ο μάστορας. Μάλλον ήθελε να με κάνει πελάτη.

Οι δισκόπλακες είναι φαγωμένες, αλλά πόσο, δεν μπορώ να καταλάβω. Σε όλα τα αμάξια που κοιτάω λίγο πολύ το ίδιο με το δικό μου, μου φαίνονται. Εκεί στην άκρη και στο κέντρο, τις κοιτάω, που υπάρχει ακόμη το αρχικό πάχος και μπορείς να καταλάβεις πόσο "νύχι" έχουν. Τα τακάκια πρέπει να βγει ζάντα για να τα δω. Στις δισκόπλακες, μέχρι ένα χιλιοστό πρέπει να είναι το φάγωμα, από κάθε μεριά; Ξέρει κανείς;

Τέλος πάντων, είπα αν είναι να τις αλλάξω εγώ μόνος μου αλλά έχεις τόσες πολλές μάρκες εκεί έξω απο δισκόπλακες που δεν ξέρω τι διαλέξω. Το ίδιο και με τα τακάκια. Οι περισσότερες δισκόπλακες λένε made in china και τρελαίνομαι!! Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάτι συγκεκριμένο;

Θέλω να δω και κόστος. Ο τυχαίος μάστορας (FMARK στο περιστέρι. Αγγελος λέγεται και είναι πίσω απο το μετρό Ανθούπολη) μου είπε 150€ τελική τιμή για όλα. Δικόπλακες, τακάκια και εργασία. Άμα μου βγει και μένα το ίδιο ας πάει στην ευχή κι ας το κάνει αυτός. Αλλά δεν μου είπε μάρκα όταν τον ρώτησα. Κλασικό αυτό με τους μάστορες μην καταλάβεις ότι σε κλέβουν στα ανταλακτικά!

Τέλος, λέω να βάλω τις ίδιου τύπου. Συμφέρει μήπως κάποια αναβάθμιση; Τρυπητές κτλ δεν ψήνομαι. Αν μπαίνει καμιά μεγαλύτερη μόνο. Όπως νομίζω ότι ισχύει με τα μοντέλα με μπρος πίσω δισκόπλακες. Οι μπροστά νομίζω είναι μεγαλύτερες από τις δικές μου. Αλλά μην χρειάζεται να αλλάξω δαγκάνες. Άντε καμιά βάση στη δαγκάνα.

Ευχαριστώ.
Η δαγκάνα που έχεις μπροστά "πατάει" με το τακάκι της σε συγκεκριμένο μέγεθος δισκόπλακας. Και μεγαλύτερη δισκόπλακα να βάλεις, το τακάκι σου πάλι στην ίδια επιφάνεια με πριν θα πατάει και ενα μέρος της νεας δισκόπλακας θα μένει "απάτητο" αρα δεν κερδίζεις κάτι. Ισα ισα το απάτητο σημείο της δισκόπλακας θα γεμίσει και σκουριά απο τα πλυσιματα για παράδειγμα η οποία λογικά δεν θα φευγει επειδή δεν θα υπάρχει τριβή με το τακάκι.
 

Souliotis

Rookie
Aug 27, 2019
34
4
8
Κατάλαβα. Τελικά παράγγειλα ένα σετ της brebo στα 110€ στις μαμα διαστάσεις.

Brebo 09.A968.24 ΔΙΣΚ/ΚΕΣ ΕΜ.FORD FIESTA VI = 70€
Brebo P24072 ΣΕΤ ΤΑΚ.EM.FIESTA VI 08- = 40€

Έχω σπρέι για φρένα και γράσο χαλκού, οπότε θα την κάνω εγώ την αλλαγή και θα γλιτώσω κι ένα 50€ εργασία.
 

Souliotis

Rookie
Aug 27, 2019
34
4
8
Να ρωτήσω ρε παιδιά, τι ισχύει τελικά με την επίστρωση στις δισκόπλακες;

Εγώ πήρα τελικά της Brebo 09.A968.24 που δεν είναι βαμμένες, δηλαδή δεν έχουν επίστρωση για την σκουριά. Τώρα, η Brebo 09.A968.21 είναι η ίδια αλλά με επίστρωση. Όμως μου λέει ο προμηθευτής ότι δεν τις φέρνουν Ελλάδα!

Μήπως έκανα βλακεία; Μήπως τελικά χρειάζεται να έχει επίστρωση η δισκόπλακα για να αντέξει στο χρόνο ή είναι πολυτέλειες για εμάς τους Αθηναίους; Τι διάρκεια ζωής έχουν οι δισκόπλακες στο αμάξι μας; Εμένα ζήτησε στις 100,000 (δεν ξέρω αν είχε αλλάξει κι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, αλλά δεν πιστεύω). Εσωτερικά είναι το θέμα πόσο σκουριάζει και στις άκρες. Τώρα που θα βγάλω τις παλιές θα δω. Αν τις δω οκ από σκουριά, θα πω ότι ανα αλλαγή δεν έχουν ανάγκη. Αλλά αν είναι σκουριασμένες αρκετά...
 

Souliotis

Rookie
Aug 27, 2019
34
4
8
Θα σας κάνω ένα update σχεδόν δύο χρόνια μετά.

Η αλλαγή τακάκια και δισκόπλακες είναι γελοία σε αυτό το αμάξι. Με το που βγάλεις τη ζάντα και βγάλεις τη δαγκάνα πέφτουν όλα κάτω. Βάζεις τα καινούργια, γρασαρεις και είσαι έτοιμος.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια που έχουν πατήσει μία χαρά τα τακάκια έχω να πω ότι είμαι υπερβολικά ικανοποιημένος από το φρενάρισμα του αυτοκινήτου. Φρενάρει πάρα πολύ καλά και δεν έχω κανένα παράπονο.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread