Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Bill_CBK

Rookie
Nov 20, 2018
19
0
1
Μαλλον αυτό θα κάνω! Εψαχνα πληροφορίες ώστε ότι χρειαζόταν σε ανταλλακτικό, να το είχα για να λυθεί μια και καλή, αλλά τελικά καλύτερα να το τσεκάρω πρώτα όπως λες.
 

severoth

Newbie
May 23, 2012
5
0
1
Στο δικο μου που ειχε στραβωσει η ντιζα,την ειχα αλλαξει.Το προβλημα ομως δεν λυθηκε,γιατι και η καινουρια ντιζα στραβωσε σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα.Λογικα καπου κολλαει το κλαπετο και η ντιζα δεν αντεχει να το μετακινησει...
 

Kypros

Rookie
Dec 5, 2013
14
0
1
43
ΚΥΠΡΟΣ
Έχω το ίδιο πρόβλημα με την αλλαγή κατεύθυνσης στο clima. Το πρόβλημα είναι το σπασμένο πλαστικό στη φωτογραφία του  Bill_CBK. Το μοτεράκι είναι φυσιολογικό να γυρνάει 360 μοίρες ή θα θέλει και αυτό αλλαγή; Πάνω στο μοτεράκι υπάρχει ένα άσπρο πλαστικό για να περιορίζει τη κίνηση της ντίζας? Ρωτάω γιατί στο δικό μου δεν υπάρχει αλλά βρήκα φωτογραφία με αυτό. (Δεν ξέρω πως μπορώ να την ανεβάσω) Ευχαριστώ
 

Focusman

Pro Member
May 26, 2010
577
0
16
32
Περιστερι
Ευτυχώς βλέπω έχετε κι άλλοι αυτό το ζήτημα! Το ζήτημα είναι, λύνεται αν βάλουμε εμείς χέρι ή πάμε συνεργείο και η φαση είναι "δεν είναι τίποτα, 50€"??
 

aspirini

Newbie
Σεπτ. 12, 2019
6
0
1
καλημερα,
Επανερχομαι με ακομη ενα προβλημα που με ταλαιπωρει .
Οταν ανοιγω το κλιμα πανω απο την τεταρτη σκαλα αυτοματα πεφτει το κλαπετο (με χαρακηριστικο ηχο) κ γυρναει αυτοματα απο κρυο σε ζεστο.Εαν το κατεβασω στην πρψτη σκαλα ξαναακουγεται ο ηχος κ γυρναει στο κρυο.Εαν θυμαμαι καλα το κανει αντιστροφα.
το θεμα ειναι σχεδον σιγουρα το κλαπετο αλλα ποση δουλεια θελει για να γινει ?Πρεπει να βγει το ταμπλο η η κεντρικη κονσολα ?
Εχει καποιος αλλος αυτο το προβλημα ?
 

jimioann

Newbie
Oct 7, 2019
2
0
1
34
thessaloniki
Αν ξέρει κάποιος παιδιά να με βοηθήσει με το που βάζω μπρος ξεκινάει μόνο του το air-condition και δουλεύει ασχέτως αν το έχω γυρισμένο στο τζαμί. Η το έχω στους επιβάτες καμιά βοήθεια;;
 

Bill_CBK

Rookie
Nov 20, 2018
19
0
1
Bill_CBK said:
Εχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα με τον NickMrg. Δυστυχώς έχει καιρό να μπει, και δεν μπορώ να μάθω πληροφορίες σε ποιον το έφτιαξε.  Εχει αντιμετωπίσει κάποιος το ίδιο πρόβλημα και βρήκε λύση; Οι φωτογραφίες που είχαν ανέβει δεν φαίνονται σε μένα για να δω ποιο εξάρτημα έφταιγε.

Βρήκα κάποιον στο eBay που είχε το ίδιο πρόβλημα και έφτιαξε με 3d print το ίδιο εξάρτημα αλλά πιο ενισχυμένο, και ισχυρίζεται ότι λύνεται το πρόβλημα.  Είναι το ίδιο εξάρτημα που αναφέρεται εδώ; 



Λοιπόν, επανέρχομαι μετά από καιρό,γιατί τώρα το πήρα ζεστά να ασχοληθώ με το πρόβλημα που είχα αναφέρει,το καλοκαίρι δεν με πείραζε που δεν πήγαινε η κατεύθυνση του αέρα στο παρμπρίζ.

Εχω ανεβάσει βιντεάκι που δείχνει καθαρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί με το mk7, και είναι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία που είχα ανεβάσει.

https://youtu.be/SZH3NxQreS0

Φαίνεται το πλαστικό το μαύρο που έχει σπάσει και δεν ακολουθεί την κίνηση του μοτέρ.  Εγώ προσωρινά άλλαξα με το  χερι την κατεύθυνση του αέρα.  Εχω παραγγείλει το ανταλλακτικό από eBay, αλλά είναι πολύ δύσκολο να φτάσει το χερι εκεί που βρίσκεται,θα πρέπει να βγει ο αερόσακος στα πόδια του οδηγού.  Οπως το βλέπω θα βγει το άσπρο που αγκαλιάζει το μοτερακι,έχει μια βίδα torch. Και το κλιπ που δένει το σπασμένο πλαστικό  με το σιδερακι που καταλήγει στο μπλε εξάρτημα  που γυρνάει το κλαπετο.

Αν έχει κάποιος να προτείνει έναν τρόπο να αντικατασταθεί,  ή κάποιον μάστορα να το αλλάξει χωρίς να λύσει όλο το ταμπλω.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
19
www.fiestamaniacs.gr
Είναι ζόρικο το σημείο εκεί για να βάλεις χέρι. Τελικά τι έκανες;
 

Bill_CBK

Rookie
Nov 20, 2018
19
0
1
Προς το παρόν άλλαξα την κατεύθυνση με το χερι, να χτυπάει στο τζάμι. Το σημείο αυτό το φτάνω με το ένα χερι, και χωρις να χρειαστεί να λυθεί κάτι.  αλλά δεν έχω οπτική επαφή για να μπορέσω να ξεκινήσω από κάπου. Εντωμεταξύ δοκίμασα με το χερι να βρω ποια θέση βγάζει συνδυαστικά  αέρα στο ταμπλό  και στο παρμπρίζ ώστε να το αφήσω εκεί μόνιμα ,και δεν υπάρχει. Μόνο στα πόδια και μπροστά, και νομίζω στο τζάμι και στα πόδια. ΚΑι στην κάθε θέση ξεχωριστά βέβαια.
 

Bill_CBK

Rookie
Nov 20, 2018
19
0
1
Λοιπον, σήμερα αποφάσισα αφού είχα χωνέψει καλά, γιατί θα επακολουθούσε πολύ σκύψιμο και υπομονή, να αλλάξω το εξάρτημα για την κατεύθυνση του αέρα. Χωρίς να είχα σκοπό να ολοκληρώσω την δουλειά, απλά να ξεκινήσω να το λύνω για να δω που τα φτάσω.
Τελικά χωρίς να λύσω κανένα πλαστικό, με μόνα εργαλεία ένα torch t15, φακό,  και ένα καθρεφτάκι, και δουλεύοντας με το ένα  χερι μπρούμυτα, κατάφερα και το άλλαξα! Τώρα δουλεύει άψογα. Μπορώ να πω ότι μια ικανοποίηση, την ένιωσα!


 

Redgeo

Rookie
Aug 10, 2019
12
0
1
Έχω το ίδιο θέμα έχεις κάποιο link για το ανταλλακτικό??
 

Papath01

Rookie
Feb 2, 2019
12
0
1
23
Άρτα
NickMrg said:
Όχι δεν αλλάζει την κατεύθυνση από πόδια, στο παρμπρίζ κτλ...

Κοίτα μήπως σου έχει κοπεί η ντίζα που έχει από μέσα για να αλλάζει την κατεύθυνση. Έχει παρουσιαστεί σε πολλά να κόβονται (και στο δικό μου). ok234
 
Dec 6, 2021
3
0
1
Μοντέλο
MK6
Καλησπέρα ομάδα, έχω ένα φιέστα του '09 τιτανιου, και έχω ακριβώς αυτό το πρόβλημα.. δεν γυρνάει το κλαπετο των θέσεων( τζαμί, πόδια, προσωπο) πήγα σε ηλεκτρολόγο και είχε σπάσει το πλαστικό αυτό που κουμπώνει στο μοτέρ και μοιάζει σαν δείκτης ρολογιού..το βρήκα μετά από πολύ ψάξιμο καινούργιο 25€.. το πήρα το τοποθέτησε αλλα, ενώ δούλευε κανονικά για 5 λεπτά μόλις έσβησα το αυτοκίνητο μετά νεκρό ξανα.. πήγα πάλι και μου είπε ο ηλεκτρολόγος ή θέλει άλλο μοτέρ πάνω ή αλλαγή εβαπορετας(αν δεν το λέω καλά συγχωρέστε με) που συνεπάγεται με το να βγει ταμπλό..επειδή δεν θέλω σε καμία περίπτωση να βγάλω το ταμπλό και μετά να τρίζει, υπάρχει άλλη λύση;; Ευχαριστω εκ των προτέρων
 

Panos_Titanium

New member
MK7
Jan 16, 2021
93
29
18
Μοντέλο
MK7
Την ντιζα την ελενξε για σταβωμα ? Γιατι πολυ ευκολα βγηκε το πορισμα
 
Dec 6, 2021
3
0
1
Μοντέλο
MK6
Την ντιζα την ελενξε για σταβωμα ? Γιατι πολυ ευκολα βγηκε το πορισμα
Εάν μιλάς για το δικό μου πρόβλημα , δεν έχω ιδέα..τον είδα ότι πάλευε εκεί από κάτω είχε κάνα μισάωρο και δεν νομίζω να έκανε τόση ώρα να βάλει ένα μοτέρ.. μου είπε ότι το βλέπει ότι ζοριζεται στις αλλαγές και μέχρι εκεί..και μετά μου το πέταξε τελείως.. να γίνω και λίγο πιο συγκεκριμένος, μου είπε ότι το πέταξε από την άλλη μεριά δλδ έκανε 180° "ο δείκτης του ρολογιού" εκείνο το πλαστικό δλδ
 

tsambion

Member
Jul 26, 2017
117
3
18
39
Αθηνα
Ξερει καποιος απο που μπορώ να βρω την ντίζα που αλλαζει την κατεύθυνση του αερα για mk7.5? Το άνοιξε ο μηχανικός μου και η ντίζα είναι κομμένη
 

Attachments

  • IMG-57bfad0e74448cf14d052789d6bd80ca-V.jpg
    IMG-57bfad0e74448cf14d052789d6bd80ca-V.jpg
    206.1 KB · Προβολές: 7

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread