Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Thanks aleks, μπροστά στις δικές σου μετατροπές βέβαια απλά worthy
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
ilias710 said:
Μήπως να ανοίξουμε ένα θέμα με το forscan να μας κανει σεμιναρια ο nexus?

Καλά δεν είμαι για να κάνω σεμινάρια πάνω στο forscan, αλλά αν έχει κάποιος καμιά απορία και μπορώ να βοηθήσω εδώ είμαστε. Αν αρχίζουν να το δουλεύουν και άλλα μέλη το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλό θα ήταν να ανοίγαμε ένα θέμα με όλες τις τροποποιήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος με το forscan. Απλά προς το παρόν το πρόγραμμα αυτό είναι σε beta έκδοση, και θα έλεγα ότι θέλει λίγο προσοχή κατά την χρήση του.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Επειδή έχω δει ότι γίνεται σχετικά εύκολα αλλά δεν ξέρω το κόστος για τα ανταλλακτικά, μπορεί κάποιος με πρόσβαση να τσεκάρει και να μας πει πόσο κάνουν το σετ πλήκτρων του cruise control και το αντίστοιχο αλουμινένιο καπάκι. Εγώ έχω μόνο αριστερά στο τιμόνι τα πλήκτρα για τηλέφωνο και ηχοσύστημα, αλλά υποθέτω ότι η καλωδίωση πρέπει να είναι ήδη έτοιμη...
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Νομίζω δεν σε συμφέρει να τα πάρεις από αντιπροσωπεία. Καταρχήν, αν δεν κάνω λάθος, η αντιπροσωπεία έχει μόνο έναν κωδικό για το τιμόνι. Δεν πουλάει δηλαδή μόνο το πλαίσιο ξεχωριστά, αλλά θα πρέπει να πάρεις όλο το τιμόνι με το αντίστοιχο πλαίσιο που έχει θέση για τα κουμπιά του cruise control. Ο κωδικός του τιμονιού που θα χρειαστείς είναι ο 1780907 (υπολόγιζε κανα 500αρι).
Τα πλήκτρα μπορείς να τα πάρεις ξεχωριστά, και κοστίζουν γύρω στο 40αρι. Ο κωδικός τους είναι αυτός: 1732959. Η καλωδίωση στα δικά μας είναι έτοιμη ναι.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Ωραίος, thanks. Καλά 500€ δεν δίνω για να πάρω καινούριο τιμόνι (ενώ το δικό μου είναι καινούριο) μόνο και μόνο για να έχει το κάλυμμα με τις δύο τρύπες. Το πολύ-πολύ βγάζω το κάλυμμα από το δικό μου και το παλεύω με το dremel :D

Αν όμως με 40€ γίνεται να μπει CC, αξίζει να το προσπαθήσω....
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
ΟΚ, η καλωδίωση υπάρχει (τα δύο ακριανά καλωδιάκια), άρα η αναμονή για το σήμα του CC είναι εκεί. Το -χαζό- πρόβλημά μου είναι ότι δεν κατάφερα να ξεκουμπώσω το αλουμινένιο κάλυμμα για να δω αν υπάρχει η μικρή φύσα για τα πλήκτρα του CC. Έλυσα τις τρεις βίδες για το κάλυμμα της κολώνας, έλυσα τις τρεις βίδες που κρατούν στη θέση του το αλουμινένιο κάλυμμα, παρόλα αυτά δεν έβγαινε, ενώ είχε εμφανώς χαλαρώσει και μπορούσα να το κουνήσω. Πρέπει να ξεκουμπώσω και τον αερόσακο πρώτα, υπάρχουν άλλες βίδες που είναι κάτω από τον αερόσακο και κρατάνε το αλουμινένιο κάλυμμα στη θέση του ?

Το ανταλλακτικό με τα πλήκτρα το βρήκα, αν καταφέρω να λύσω το κάλυμμα και βρω ότι υπάρχει φυσάκι, μετά μένει μόνο να διαμορφώσω τη δεξιά τρύπα/υποδοχή, και φυσικά να το ενεργοποιήσω....
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Το ανταλλακτικό με τα κουμπιά του cruise control, είδες αν έχει και την καλωδίωση του? Θα πρέπει να είναι σαν αυτό:
Screenshot%202_zpstwy7z3pn.png


Αν έχει και την καλωδίωση, τότε απλά συνδέεις το κίτρινο/μπλε/πράσινο καλώδιο στην άσπρη φύσα που έχεις ήδη στο τιμόνι. Δεν υπάρχει έξτρα φύσα για το cruise control. Θα σε βοηθήσει το παρακάτω διάγραμμα:

1_zps29577f92.jpg


Έτσι είναι η μαμά καλωδίωση:

controls.jpg


Τον αερόσακο, κατάφερες να τον βγάλεις? Κρατιέται στην θέση του, από 2 κλιπσάκια. Θα πρέπει με ένα κατσαβίδι να σπρώξεις τα κλιπσάκια προς το κέντρο το τιμονιού για να τα απασφαλίσεις:

Disegno.jpg


Πάντως, θα πρότεινα να βρεις ένα μτχ τιμόνι όπως έκανα και εγώ. Θα γλιτώσεις πολύ φασαρία.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Τον αερόσακο δεν τον έβγαλα, δεν είδα από κάτω του γι'αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάποια βίδα ή clip συγκράτησης του αλουμινένιου καλύμματος πέραν αυτών που έλυσα. Για την καλωδίωση, το ανταλλακτικό δεν το έχω στα χέρια μου, αλλά από ότι είδα σε μια ενδεικτική photo δεν είχε τα καλωδιάκια, λες να έχουμε θέμα εκεί ? Εντάξει, τώρα που το έχω ήδη λύσει μια φορά, μπορώ να το τσεκάρω εντός 2 λεπτών...

Μεταχειρισμένο τιμόνι με CC δεν υπάρχει από όσο είδα, και θέλω του 7.5 κιόλας. Από σκέτα τιμόνια χωρίς CC γεμάτο το ebay. Χώρια που το δικό μου είναι καινούριο, και δεν λέει να το διώξω για να πάρω μεταχειρισμένο μόνο και μόνο για το CC....Να μου πεις, μπορώ να πάρω το τιμόνι (αν και όταν και όποτε βρεθεί κάποιο) και να ανταλλάξω μόνο το αλουμινένιο κάλυμμα και τo CC...
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Ο αερόσακος έχει μόνο 2 κλιπς. Βγαίνει σχετικά εύκολα. Θα έλεγα να βγάλεις την μπαταρία πριν αποσυνδέσεις τον αερόσακο.

Αν δεν έχει τα καλωδιάκια, τότε θα πρέπει να φτιάξεις εσύ την καλωδίωση. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν χρειάζεται κάποια έξτρα φύσα, απλά όταν αφαιρέσεις και τον αερόσακο, θα δεις την λευκή φύσα που δείχνω πιο πάνω. Σε εσένα θα έχει κενά τα pin που είναι να τοποθετηθούν τα καλώδια του cruise control.

Εμένα πιο πολύ με φοβίζει το άνοιγμα για να βάλεις τα κουμπιά. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να κάνεις την τρύπα, και αν θα φαίνεται οκ μετά.

Θα έλεγα να κάνεις λίγο υπομονή και να κοιτάς το Αγγλικό Ebay συχνά. Σίγουρα θα παρουσιαστεί το σωστό τιμόνι. Είναι απλά θέμα χρόνου. Και εγώ το έψαχνα κάνα 2μηνο πριν το βρω. Η διαδικασία, αν βρεις το τιμόνι, είναι εντελώς plug & play. Εννοείται ότι εσένα σε ενδιαφέρει ουσιαστικά να βρεις μόνο το αλουμινένιο κομμάτι με τα κουμπιά δεξιά/αριστερά, οπότε ακόμα και σε χάλια κατάσταση να είναι το τιμόνι δεν σε απασχολεί. Αρκεί, τα κουμπιά να είναι από f/l. Έχω δει και αγγελίες που δίνουν μόνο το αλουμινένιο κομμάτι με τα κουμπιά, οπότε παίζει και αυτή η περίπτωση.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,309
182
63
50
Αθήνα
Λες ε ? Για την τρύπα έλεγα να το παλέψω με το dremel και αν δω ότι έχει άγριες ακμές ή ότι "κάηκε" το χρώμα από την θερμοκρασία, να το δώσω για ένα καινούριο πέρασμα χρώμα ή wet-dipping....

Για την καλωδίωση δεν το φοβάμαι, ηλεκτρολόγος είμαι :) απλά σκέφτομαι μπας και χρειαστεί κάτι που δεν δίνεται ως ξεχωριστό κομμάτι (π.χ. το φυσάκι) και τελικά αναγκαστώ να αγοράσω ΚΑΙ το τιμόνι.

Αλλά μάλλον θα περιμένω να πεταχτεί κανά τιμονάκι ή μόνο του το κομμάτι αυτό, αν το παρακολουθούσες τότε ξέρεις καλύτερα από μένα πότε και πως βγαίνουν αυτά...έτσι και αλλιώς το default location μου στο eBay είναι το co.uk, άρα εκεί κοιτάω πρώτα ;)
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Θα έλεγα να περιμένεις κάνα μήνα (άντε 2), και αν δεν έχει βρεθεί κάτι μέχρι τότε, προσπάθησε το.

Με την καλωδίωση δεν θα έχεις θέμα. Εμένα μόνο το κόψιμο με προβληματίζει.

Αν το κάνεις βέβαια, μην ξεχάσεις να βγάλεις φωτογραφίες και να παρουσιάσεις το τελικό αποτέλεσμα..!!! ok234
 

hlias sar

Newbie
Nov 2, 2016
6
0
0
θεσσαλονικη
παιδια ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να ρωτησω αν ισχυει και για fiesta οτι μπορω να αλλαξω το τιμονι μονο και να δουλεψει ο πιλοτος
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Γενικά ναι ισχύει, αν αλλάξεις το τιμόνι με κάποιο που έχει και τα κουμπιά του cruise control, και το ενεργοποιήσεις μέσω Forscan, τότε δουλεύει κανονικά.

Εσένα Facelift είναι το αμάξι σου? Αν ναι τότε λογικά δεν θα έχεις κανένα θέμα. Αν είναι mk7, τότε θα πρέπει να δεις πρώτα αν η καλωδίωση που πάει στο τιμόνι έχει τα απαραίτητα καλώδια για το cruise control.
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Nexus πριν κάνεις αυτή την κίνηση ρώτησες κάποια κάθετη μονάδα αν γίνεται αυτή η δουλειά;
Επειδή θέλω να το κάνω στο οικογενειακό αμάξι μου και έλεγα να πάω από την αντιρποσωπειά να μου επιβεβαιώσει αν γίνεται
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Δεν ρώτησα κάποια αντιπροσωπεία γιατί φαντάστηκα ότι η απάντηση θα ήταν αρνητική. Αφού είδα και άλλες περιπτώσεις στο ιντερνετ που το είχαν κάνει, είπα να το δοκιμάσω μόνος μου.
Συνήθως στις αντιπροσωπείες δεν ασχολούνται με τέτοια πράγματα νομίζω.
Αν ρωτήσεις αντιπροσωπεία πάντως, θα ήθελα να δω τι σου θα σου πουν. Βέβαια στο mondeo δεν ξέρω αν είναι τόσο εύκολη η διαδικασία, αλλά πιστεύω ότι θα γίνεται.
 

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
11
0
20
www.fiestamaniacs.gr
Tο πιο πιθανό είναι ότι οι αντιπροσωπίες θα σου πουν δε γίνεται. Η αν γίνεται με τον α' τρόπο θα σου πουν ότι γίνεται με τον α' + β' + γ' τρόπο για να σου πάρουν περισσότερα λεφτά.

Υ.Γ. Δε θυμάσαι τι τράβηξα εγώ για να αλλάξω το καντράν; Τι παπαρ#$/^* άκουσα; Και τελικά εκεί που πήγα για τον τελικό προγραμματισμό του immobilizer, το έκανα με δικιά μου ευθύνη γιατί δεν αναλάμβαναν...
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Θυμάμαι Κώστα..Εγώ που ρώτησα μου είπαν να πάω το αυτοκίνητο για να το βάλουν στον εγκέφαλο για να δουν αν δίνει τις εντολές...
Μόλις τελειώσω με τις τροποποιήσεις που κάνω θα το πάω να το δω και θα σας πω
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
καλησπέρα παιδιά! βρήκα τιμονάκι st με cruise control  και με τα μεταφορικα, πάει γύρω στα 115-120€. εγώ έχω το  facelift tou 2013.  λογικά πρέπει να κάνει και να λεχω και τις καλωδιώσεις προεγκατεστημένες. δεν το χω κοιτάξει ακόμα βέβαια. τι λέτε; να προχωρήσω προς αγορά;
 

Stelios_M

Newbie
Jan 4, 2015
2
0
0
Αθήνα
Καλησπέρα

αρχικά μπράβο για την μετατροπή πολύ καλή δουλειά. Εδώ και καιρό ενδιαφέρομαι να κάνω αυτή μετατροπή αλλα θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις όσον αφορά την ενεργοποίησή του. Τι είναι το forscan και πως θα κάνω την ενεργοποίηση του cruise control? Χωρίς αυτο δεν γίνεται να φανταστώ.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread