Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

chrisargi

Original poster
Newbie
Nov 29, 2019
2
0
1
Καλησπέρα σε όλους. Έχω το fiesta sport του '09, και εδώ και κάποιους μήνες μου κάνει έναν περίεργο ήχο πίσω δεξιά σαν κάτι να ξύνεται κάπου. Αυτός ο ήχος ακούγεται κυρίως σε δεξιές στροφές και πιο έντονα σε δεξιές ανηφορικές και πιο πολύ όταν υπάρχει κάποιο βάρος είτε στο πορτ παγκαζ είτε στο πίσω κάθισμα, κάποιος επιβάτης πχ.

Ο ήχος ξεκίνησε λίγο μετά αφού είχα αλλάξει αμορτισέρ αλλά όταν το πήγα εκεί που τα άλλαξαν μου είπαν πως δεν φταίνε τα αμορτισέρ γιατί έχουν όλα μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και δεν ακουμπάει κάτι καπου. Επίσης ο ήχος δεν ακούγεται όταν το αμάξι πέσει σε κάποια λακκούβα ούτε όταν κουνάω το αμάξι όσο είναι σταματημένο, οπότε πιθανότατα να μην φταίει το αμορτισέρ. Τα αμορτισέρ που έβαλα είναι τα Sachs.

Σε μηχανικό που το πήγα, είδε τα ταμπουρά και τα ρουλεμάν και είπε πως δουλεύουν όλα άψογα.

Έχετε κάποια ιδέα τι μπορεί να προκαλεί αυτόν τον ήχο;
 

theoanag

Member
May 23, 2018
112
47
28
Τα αφρωδη η βασεις, που πατανε τα αμορτισερ αλλαχτηκαν?εαν οχι, κατα ενα μεγαλο ποσοστο ειναι αυτα.αλλαζονται μαζι με τα αμορτισερ.
 

chrisargi

Original poster
Newbie
Nov 29, 2019
2
0
1
Τα αφρώδη εννοείς τα top mount; αν ναι τότε δεν έχουν αλλαχτεί και είχαμε πει με τον μηχανικό να τα αλλάξουμε προληπτικά για να αρχίζουμε να αποκλείουμε πράγματα, αλλά αν ηταν αυτο δεν θα επρεπε να κανει τον ηχο και στις λακκούβες;

Να διορθώσω ότι τον ήχο τον κάνει στις αριστερές στροφές και όχι στις δεξιές, δηλαδή όταν δέχεται βάρος το πίσω δεξιά μέρος.
 

theoanag

Member
May 23, 2018
112
47
28
ναι τα top mount εμενα το εκανε αυτο που λες στο ασχετο και κυριως οταν το φορτωνα οταν τα αλλαξα μαζι με τα αμορτισερ σταματησε συνηθως αλλαζονται μαζι εκτος και αν τα τσεκαρε ο μηχανικος και ηταν σε καλη κατασταση.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread