Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

AndreasA

Hero Member
Jan 20, 2011
2,886
0
36
άρης
kostg said:
Συμφωνώ με τον Στέλιο. Έχει τρελά άλογα παραπάνω το sport σε σχέση με το απλό 1.6 και έπρεπε να αλλάξουν και τα αμορτισέρ; Έδωσαν ένα μικρό χαμήλωμα (και καλά sport εμφάνιση) και τέλος. Λογικό μου ακούγεται. Και στα mk6 και mk6 S το ίδιο ίσχυε για την ανάρτηση. Το ST όμως (που είχε άλογα) καμία σχέση η ανάρτησή του με το απλό  ;)

Το 1,25 ομως με το 1,6 εχουν περιπου 40 αλογα διαφορα!! οσο περιπου και το 1,6 s mk6 με το 2,0 st!! οποτε για μενα δεν ειναι λογικο κατι τετοιο!!

zisis

Hero Member
May 10, 2010
1,249
1
38
37
και να προσθεσω οτι σου το ποθλανε για σπορ αυτοκινητο και το τιμονι του ειναι πιο ελαφρυ και απο το ατος της κοπελας μου!!απλα τραγικο.

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
39
Andreas19 said:
Το 1,25 ομως με το 1,6 εχουν περιπου 40 αλογα διαφορα!! οσο περιπου και το 1,6 s mk6 με το 2,0 st!! οποτε για μενα δεν ειναι λογικο κατι τετοιο!!
μάριε ειναι η κλασσική τσαμπατζιδικη δουλειά της ford!λέει,το 1250αρι με το 14αρι δεν εχουν μεγαλη διαφορα,οποτε βαλε την ιδια αναρτηση!το 14αρι με το 16αρι δεν εχουν τρελη διαφορα,οποτε βαλε την ιδια!!! :p!
Σοβαρά όμως,δεν ξέρω πως φτιαχνονται τα αυτοκίνητα και πως ρυθμίζονται,αλλα δεν πιστεύω πως όλο το αυτοκινητο φτιάχνεται με κεντρικο άξονα το 1250αρι! Ίσως να είναι στο επίκεντρο ο μεσαίος κινητήρας, όπου σε αυτή την περίπτωση όταν τοποθετηθει ένας μεγαλύτερος κινητηρας ή ένας μικροτερος, η λειτουργία του αμαξώματος,των φρένων και των αναρτησεων να έχουν εφάμιλλη απόδοση με το αρχικό!Μην ξεχνάμε πάλι πως μιλάμε για μαζική παραγωγή,οπότε δεν θα κάτσει να σχοληθει η εταιρια εξονυχιστικά με αυτοκινητα που πουλαει για 6000ευρω και καλώς ή κακώς o σκοπός μιας εταιρίας ειναι το κέρδος με το μικροτερο κοστος!(άρα αφου μπορει να βαλει ιδια αναρτηση,ίδια φρενα και ότι άλλο και το αυτοκινητο παραμένει ασφαλες,θα το κάνει)!

grigoris mk7

Hero Member
Oct 12, 2010
1,214
0
0
37
Λαμία
zisis said:
και να προσθεσω οτι σου το ποθλανε για σπορ αυτοκινητο και το τιμονι του ειναι πιο ελαφρυ και απο το ατος της κοπελας μου!!απλα τραγικο.
Το τιμονι οσο ανεβαινουν τα χιλιομετρα βαραινει...κ εχει κ πολυ καλη αισθηση...

panos.l

Pro Member
Aug 9, 2010
476
0
0
ΑΘΗΝΑ
www.fordliatiras.gr
zisis said:
Μπορεί να είναι αρκετά ελαφρύ, ειδικά σε χαμιλές ταχύτητες, αλλά όπως λένε και οι περισσότεροι που το έχουν δοκιμάσει είναι ακριβέστατό και με πάρα πολύ καλή αίσθηση όταν στίβεις το αυτοκίνητο...Από τα καλύτερα στην κατηγορία του!

Andreas19 said:

..για εμενα προσωπικα η αναρτηση ακομα κ δυναμη ST να ειχε το αμαξι δεν θα με απασχολουσε στο να την αλλαζα αφου κραταει υπεροχα οπως κ να εχει..ουτε θα εμπαινα στον κοπο να βαλω απο s για να χαμηλώσει. Δεν εχει σημασια αν ειναι 1250 ή 1600 ..στην στροφη κ τα 2 θα μπουν με τα ιδια χιλιομετρα..αφου μιλάμε για την ίδια καρότσα..κ το βασικοτερο είναι οτι το στησιμο της φορντ δεν θέλει πείραγμα για να το βελτιώσεις ως προς το κράτημα..μόνο στο μάτι θελει βελτίωση(για οσους το προτιμουν χαμηλωμενο )

kostg

Staff member
Elite Member
Vip Team
May 9, 2010
9,458
12
38
22
www.fiestamaniacs.gr
Andreas19 said:

Όπως και το ότι το 2.0 μοτέρ είναι διαφορετικό (& αρκετά βαρύτερο) από το απλό 1.6 οπότε και θέλει άλλα ελατήρια για να το κρατήσουν μαζί με το αμάξωμα.
Και άλλωστε μιλάμε για ST, το κορυφαίο των fiesta, δε θα μπορούσε να είναι ίδιο με το απλό (έστω και S)  ;)

Tέλος πάντων, είμαστε  offtopics

kostg said:
Όπως και το ότι το 2.0 μοτέρ είναι διαφορετικό (& αρκετά βαρύτερο) από το απλό 1.6 οπότε και θέλει άλλα ελατήρια για να το κρατήσουν μαζί με το αμάξωμα.
Και άλλωστε μιλάμε για ST, το κορυφαίο των fiesta, δε θα μπορούσε να είναι ίδιο με το απλό (έστω και S)  ;)

Tέλος πάντων, είμαστε  offtopics

Συμφωνω απόλυτα μαζί σου αν μιλάγαμε για 2λιτρο μοτερ. Το ιδιο και εγω θα εβαζα μπροστα σκληρότερα ελατήρια ! Πριν μίλησα για δύναμη 2λιτρου (με μοτερ 1.6)
..κ σίγουρα είμαστε οφ τοπικ αφου το αμαξι τι 1250 , τι 1400, τι 1600 κραταει μια χαρα και τα αμορτισερ του δουλευουν αψογα κ στα τρια μοτερ ..ακόμα κ αν είχαν μεγαλύτερη δύναμη αυτα τα μοτερ !

AndreasA

Hero Member
Jan 20, 2011
2,886
0
36
άρης
moican said:
μάριε ειναι η κλασσική τσαμπατζιδικη δουλειά της ford!λέει,το 1250αρι με το 14αρι δεν εχουν μεγαλη διαφορα,οποτε βαλε την ιδια αναρτηση!το 14αρι με το 16αρι δεν εχουν τρελη διαφορα,οποτε βαλε την ιδια!!! :p!
Σοβαρά όμως,δεν ξέρω πως φτιαχνονται τα αυτοκίνητα και πως ρυθμίζονται,αλλα δεν πιστεύω πως όλο το αυτοκινητο φτιάχνεται με κεντρικο άξονα το 1250αρι! Ίσως να είναι στο επίκεντρο ο μεσαίος κινητήρας, όπου σε αυτή την περίπτωση όταν τοποθετηθει ένας μεγαλύτερος κινητηρας ή ένας μικροτερος, η λειτουργία του αμαξώματος,των φρένων και των αναρτησεων να έχουν εφάμιλλη απόδοση με το αρχικό!Μην ξεχνάμε πάλι πως μιλάμε για μαζική παραγωγή,οπότε δεν θα κάτσει να σχοληθει η εταιρια εξονυχιστικά με αυτοκινητα που πουλαει για 6000ευρω και καλώς ή κακώς o σκοπός μιας εταιρίας ειναι το κέρδος με το μικροτερο κοστος!(άρα αφου μπορει να βαλει ιδια αναρτηση,ίδια φρενα και ότι άλλο και το αυτοκινητο παραμένει ασφαλες,θα το κάνει)!

Ζαφειρη εγω ειμαι ο Αντρεας ;-)!! οσο αναφορα τις αποψεις του καθενος, η δικη μου παραμενει ιδια!! απλα ειναι απαραδεκτη η φορντ για μενα! δεν γινετε κατα την γνωμη μου να μπαινει σε μια στροφη το 1,25 το ιδιο με το 1,6, γιατι απλα μιλαμε για αλλη υποδυναμη και για μια διαφορα 350 κυβικων!! αντι 400 που εχει το κορυφαιο st απο το 1,6!!οποτε εχει την δυνατοτητα να μπει με πιο πολλα χλμ!! και να χρειαζετε να σταματισει πιο γρηγορα τα πιο πολλα χλμ που εχει πιασει!! παντα μιλαω για την γνωμη μου και για τα δικα μου πιστευω και δεν προσπαθω ουτε να πεισω, ουτε να προσβαλω κανεναν!!

Καπου εχεις μπερδευτει λιγο.. το οτι ενα αμαξι ειναι πιο γρήγορο σε ιπποδύναμη δεν παει να πει οτι είναι γρηγορότερο σε μια στροφη. Το 1250 θα μπει το ιδιο με το 1600 γιατι μιλάμε για το ιδιο αμαξι με το ιδιο ζυγισμα..με το ιδιο πάτημα... για να μην σου πω οτι στους ελληνικκους δρομους θα εμπαινε καλυτερα το 1250 απο ενα ST σε μια στροφη..

AndreasA

Hero Member
Jan 20, 2011
2,886
0
36
άρης
Δεν νομιζω οτι εχω μπερδευτει καπου ρε Στελαρα! εγω γραφω απλα οτι το 1,25 δεν εχει την ιδα υποδυναμη με το 1,6, οποτε δεν εχει και την ιδια επιταχυνση!!οποτε κατα την ταπινη μου γνωμη το 1,6 ειναι πιο λογικο να μπορει να μπει στην στροφη με περισσοτερα χλμ απο το 1,25! το μονο που δεν ξερω αλλα μπορω να το μαθω, αν το 1,6 ειναι και πιο πολλα κιλα απο το 1,25 και το 1,4!!

Andreas19 said:
Δεν νομιζω οτι εχω μπερδευτει καπου ρε Στελαρα! εγω γραφω απλα οτι το 1,25 δεν εχει την ιδα υποδυναμη με το 1,6, οποτε δεν εχει και την ιδια επιταχυνση!!οποτε κατα την ταπινη μου γνωμη το 1,6 ειναι πιο λογικο να μπορει να μπει στην στροφη με περισσοτερα χλμ απο το 1,25! το μονο που δεν ξερω αλλα μπορω να το μαθω, αν το 1,6 ειναι και πιο πολλα κιλα απο το 1,25 και το 1,4!!
Στην στροφη επανω ποτε δεν πατας γκαζι.Εκει ειναι που εχεις μπερδευτει..κ οταν πατησεις γκαζι...το πολυ γκάζι σε βγάζει απο την στροφη (!) . 

AndreasA

Hero Member
Jan 20, 2011
2,886
0
36
άρης
εγω δεν μιλησα για ορια!! μιλησα απλα για επιταχυνση και υποδυναμη και απλα οτι το ενα αμαξι περα απο την καροτσα και την γεομετρια δεν εχει καμια σχεση με το αλλο!! αν ηταν ιδια δενθα περναμε τοτε 1,6 αλλα 1,25 ολοι!!

Andreas19 said:
εγω δεν μιλησα για ορια!! μιλησα απλα για επιταχυνση και υποδυναμη και απλα οτι το ενα αμαξι περα απο την καροτσα και την γεομετρια δεν εχει καμια σχεση με το αλλο!! αν ηταν ιδια δενθα περναμε τοτε 1,6 αλλα 1,25 ολοι!!

αν δεν κανω λαθος εθιξες γιατι εχουν τα ιδια αμορτισερ κ ελατηρια τα 1250 κ τα 1600..κ σου λεω πως οταν ειναι ιδια η καροτσα δεν χρειαζεται να αλλαζει η δομη της αναρτησης. Τα φρενα του ειναι ικανοτατα κ ανθεκτικοτατα..κ ετσι δεν χρειαζονται παρεμβασεις ας διαφερουν εστω κ 40 αλογα.

spithas

Member
Feb 6, 2011
162
0
0
για να υπερασπιστώ την ψυχη των 1.25 θα σου πω οτι χρειαζονται λιγο χρονο(για επιταχυνση) και  φορα πριν την στροφη. μετα στριβει σαν 1.6.
επισης ποιοσ ειπε οτι η οδιγικη ευχαριστηση χρειαζετε πολλα κυβικα;
φιλικα παντα. ;)

moican

Hero Member
Σεπτ. 13, 2010
2,642
2
0
39
Aντρέα σορρυ που σου αλλαξα το όνομα!!! :p εγω νομίζω πως περισσοτερο ειναι θέμα ιδεολογιας της αναρτησης παρα ουσίας!τι εννοω!απο τη στιγμη που ειμαστε κατοχοι μιας σπορτ εκδοσης λογικο ειναι να απαιτουμε και διαφορετικα στοιχεια σε σχεση με απλες εκδοσεις!Αυτο δεν σημαινει ομως πως οι αναρτησεις που φοραει το σπορτ του πεφτουν λιγες επειδη τις φοραει και το 1250αρι!Επι του πρακτεου δεν νομιζω να χει παρατηρησει κανενας πως το αυτοκινητο δεν στριβει ή εχει θεματα κρατηματος!
Σιγουρα θα θελαμε ολοι κατι διαφορετικο στο φιεστα(πχ δισκοφρενα πισω) αλλα και πάλι το αυτοκινητο ειναι σουπερ για την κατηγορια του,για τα λεφτα του και για αυτα που προσφερει!ολα τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες!
Απο κει και περα οποιος θελει το κατι παραπανω, υπαρχουν και aftermarket προϊοντα!Επίσης μην ξεχνάμε πως προκειται για την εκδοση s(δηλαδη ενα απλο φιεστα με σπορτιφ πινελιες) και οχι για εκδοση st(δηλαδη φιεστα με καθαρο σπορτ χαρακτηρα)

grg019

Hero Member
May 17, 2010
2,955
0
0
43
Veria
εγω πιστεύω ότι οι μηχανικοί της ford, σχεδιαστές και γενικά όλο το team (άνθρωποι με εμπειρία, γνώσεις πάνω στο θέμα κλπ) μελέτησαν και αποφάσισαν ότι για αυτο το σασι είτε 3πορτο ειναι είτε 5πορτο, είτε 1,25 η 1,6 η γεωμετρία του και τα κράτηματα του είναι σωστά με αυτήν την ανάρτηση που έχουμε! και φυσικά όλα δοκιμασμένα πριν βγούνε σε μαζική παραγωγή! τόσο ίδιο ισχύει και για τα δισκοφρένα πίσω! το αμάξι σταματάει μια χαρα και με τα ταμπουρα!! τώρα αν κάποιος θέλει κάτι το παραπάνω απο αυτα της εταιρίας πολυ σωστά αναφέρθηκε παραπάνω για αγορές after market!!

saratha

Member
May 23, 2010
100
0
0
61
Ι.Π. Μεσολογγίου
spithas said:
για να υπερασπιστώ την ψυχη των 1.25 θα σου πω οτι χρειαζονται λιγο χρονο(για επιταχυνση) και  φορα πριν την στροφη. μετα στριβει σαν 1.6.
επισης ποιοσ ειπε οτι η οδιγικη ευχαριστηση χρειαζετε πολλα κυβικα;
φιλικα παντα. ;)

Και να μην ξεχνάμε τον ελαφρύτερο κινητήρα που θα στοιχημάτιζα (δεν έχω οδηγήσει το 1.25) ότι θα έχει σημαντική θετική επίδραση στην οδηγική ευχαρίστηση με τη σαφώς μειωμένη υποστροφή.

Άλλωστε εκείνο το ανεπανάληπτο ΜΚ5 που οδηγούσα κάποτε 1.25 κυβικά ήτανε .....

fiestaki 1.6

Member
Oct 27, 2010
123
0
16
σε κανέναν δεν αρέσει το 1,6 του να έχει ίδια πράγματα με το 1.25 αλλά ίσως η βάση να ήταν το 1.6 οπότε απλά να είναι πλεονέκτημα των μικρότερων μοντέλων. και μένα στην αρχή με παραξένεψε ότι όλα έχουν την ίδια ανάρτηση κτλ αλλά δεν σημαίνει ότι με το που το άκουσα θα πάω να την αλλάξω μόνο και μόνο για να διαφέρω. επίσης όλοι ξέραμε ότι δεν έχει πίσω δίσκους,ότι δεν είναι 6τάχητο,ότι έχει 0-100 10 δευτερόλεπτα και πολλά άλλα που δείχνουν ότι δεν έιναι και τόσο σπόρ αμάξι ,αλλιώς ας δίναμε 20+ χιλιάρικα να πέρναμε κανένα opc ή gti κτλ. και να τα είχαμε όλα,αυτή είναι η γνώμη μου! και εγώ παραπονιέμαι συνέχεια αλλά απ`ότι βλέπω δεν μου κάνει καλό !

pitbull

Maniac Member
May 13, 2010
6,950
1
0
43
παντού και πουθενά
Οταν καποιος παιρνει το ιδιο ακριβως αμαξι αλλα με εναν καλυτερο σε αποδωσεις κινητηρα δεν σημαινει οτι το αμαξι αυτο θα τα εχει ολα διαφορετικα.Εξαλλου το 1.6 ειναι αμαξι τυπου σπορ,σε σχεση με την πιο απλη εκδοση.Πληρωνεις αλλα πραγματα οταν το παιρνεις και οχι την αναρτηση που λογικα θα ειναι επαρκης για να την τοποθετουν.

mk1 Stelios said:
.. το οτι ενα αμαξι ειναι πιο γρήγορο σε ιπποδύναμη δεν παει να πει οτι είναι γρηγορότερο σε μια στροφη. Το 1250 θα μπει το ιδιο με το 1600 γιατι μιλάμε για το ιδιο αμαξι με το ιδιο ζυγισμα..με το ιδιο πάτημα...
::) λεει πολλα ξερει πολλα.

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread