Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

saxlina

Original poster
Rookie
Nov 5, 2016
15
0
0
42
Εύοσμος Κοζάνη
Καλησπέρα παιδιά και καλή χρονιά..
Ήθελα να καταθέσω στο φόρουμ μια ιδέα που είχα για το fiesta mk6 1.400 έκδοση trend, που έχω και τον Μάρτιο γίνεται 16!!!
Λίγα χιλιόμετρα για τα χρόνια του κάτω από 180000, και αφού η ιδέα να το πουλήσω δε μου άρεσε, (πιάνει 2000-2500) προτιμώ να το κρατήσω. Δεν έχει ζημιές σκουριά κλπ μόνο κάποια εξωτερικά χτυπήματά τα γνωστά της πόλης.
Η αρχική μου ιδέα ήταν να το βάψω και να το ανεβάσω οπτικά, φίλε,αυτοκόλλητα ίσως και ηλιοροφη. Τελευταία όμως και μετά την μανισια έκδοση του του τελευταίου φιέστα που πάει προς μίνι suv σκέφτηκα γιατί να μην το δώσω λίγο ύψος. Μετά κάποια μάσκα, προβολείς ελατήρια και να το κόψω στα βουνά. Άλλωστε εκεί δεν χρειάζεται πολλά άλογα ούτε σούπερ αποδόσεις. Ίσως με μια ρύθμιση στον εγκέφαλο και κατάλληλα ελαστικά να αγριέψει το φιεστακι και να γίνει όχημα διασκέδασης. Τι λέτε ?
 

yannis_s

Hero Member
May 10, 2010
1,397
5
38
39
νεα αγχιαλος
απλα οχι δεν κανεις τετοιο πραγμα στο φιεστα. θα δωσεις θετικη γωνια καμπερ και θα γινει το αυτοκινητο επικυνδηνο στις στροφες
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
    • Administrator
    • Moderator
  • #3
Πολυ σωστος ο Γιαννης ok234!!! δεν το ειχα σκεφτει αυτο και οτι ημουν ετοιμος να απαντησω οτι δεν υπαρχει προβλημα :-X :-X
 
Το αμάξι έχει ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος. Με αλλαγή ελατηρίων στο ίδιο ύψος(αφού αυτά που έχει επάνω θα έχουν μαλακώσει πολύ) σε λίγο πιο σκληρά, και με ένα πιο χωμάτινο ελαστικό, δεν θα έχεις πρόβλημα. Να το σηκώσεις πολύ, δεν μπορείς από την στιγμή που έχεις ψαλίδια μπροστά, όπως είπε σωστά ο Γιάννης. Το πολύ 2 πόντους μπροστά, με το "τίμημα" να έχει θετικό κάμπερ...κάτι που το θες στο χώμα, αλλά δεν το θες στην άσφαλτο.
Λόγω δραστηριοτήτων μου(σπηλαιολογία, χειμερινό βουνό κτλ), έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα σε χωματόδρομους, δεν με έχει προβληματίσει ποτέ το ύψος στο μκ6. Το μόνο που έβρισκε ήταν το λάστιχο στον προφυλαχτήρα(που το έβγαλα για να μην σκουπίζει).
 

saxlina

Original poster
Rookie
Nov 5, 2016
15
0
0
42
Εύοσμος Κοζάνη
Πολύ ωραία...... Το λάστιχο φίλε το έβγαλα κι εγώ εδώ και πολλά χρόνια γιατί σε κάθε ράμπα και πυλωτή έβγαινε, όταν το βιδωσα άρχισε να κρεμάει ο προφυλακτήρας.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό είχα στο νου. Επειδή ήδη έχω θορύβους από τα αμορτισέρ έλεγα να συνδυάσω αυτή την "φθορά " με ένα σετ σκληρότερα ελατήρια και αμορτισέρ. Να μην ξεφύγω σε κάτι ειδικευμένο για να μην χαλάσω την ισορροπία του αυτοκινήτου και τις γωνιές του. Διάβασα λίγο σχετικά σε θέματα off. Road. Και αυτό που κυριαρχεί είμαι οτι αλλαγές μέχρι 5 εκατοστα δεν επηρεάζουν το αυτοκίνητο. Βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι στο καινούργιο
Fiesta η αλλαγή του απλού από το active έχει μόλις 1,8 cm, τα 5 ή ακόμη και τα τρία εκατοστά θα δείξουν αρκετά. Από ελαστικά κερδίζω με το προφίλ της μαμάς 1.65*75*14 οπότε θα έχει πιο off road χαρακτήρα.

Συγχώνευση διπλών μηνυμάτων:[time]1548094708[/time]
Αυτό που φοβάμαι όμως είναι να μην φαίνεται καγκουρικο, όπως πχ το fusion, που δεν μου άρεσε καθόλου όταν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στα δύο τους.Το δεύτερο είναι να βάψω προφυλακτήρας και φτερά εξωτερικά μαύρο plastic deep ώστε να καλύψει τα χτυπήματα και να δείξει λίγο,  συν αν μπορέσω να βρω ποδιά για μπροστά γιατί φόβαμαι τις ζημιές... Έτσι και θα μου φύγει η τρέλα για suv που όλα είναι με μπροστά κίνηση και θα το ανανεώσω λίγο. Άλλωστε είναι κρίμα, με το φιεστακι μεγάλωσα... Τα σκληρότερα επίσης αμορτισέρ και ελατήρια θα του δώσουν και καλύτερα κρατήματα γιατί τώρα πάει λίγο σαν κουβαδακι.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread