Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

Tzimakos

Original poster
Rookie
Σεπτ. 15, 2013
31
0
6
Καθως εφτασα και εγω τα 39000 χιλιομετρα αλλαξα ελαστικα ... Αφου τα αλλαξα ομως καθως ειχα απο την δεξια πλευρα 2 στραβες ζαντες το αμαξι το περασε απο αμορτισερομετρο και μου ειπε πως τα δεξια αμορτισερ ειναι πολυ πεσμενα για τα χιλιομετρα που εχει  και πως σε 1 χρονο θα χρειαστω σιγουρα αλλαγη ! Θελω την γνωμη σας τι πρεπει να κανω .. Το αμαξι ειναι αγορασμενο το 2013
 

scorpion

Staff member
Elite Member
Vip Team
Ιδρυτής (θα σέβεστε :P)
May 9, 2010
13,982
8
23
38
Πειραιάς
www.fiestamaniacs.gr
Είναι πάρα πολύ νωρίς για αλλαγή αμορτισερ...δεν έχεις χιλιόμετρα διανύσει...
Τσέκαρε τις μετρήσεις και σε ένα άλλο μηχάνηνα να δεις τι βλέπεις
 

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
Tzimakos said:
Καθως εφτασα και εγω τα 39000 χιλιομετρα αλλαξα ελαστικα ... Αφου τα αλλαξα ομως καθως ειχα απο την δεξια πλευρα 2 στραβες ζαντες το αμαξι το περασε απο αμορτισερομετρο και μου ειπε πως τα δεξια αμορτισερ ειναι πολυ πεσμενα για τα χιλιομετρα που εχει  και πως σε 1 χρονο θα χρειαστω σιγουρα αλλαγη ! Θελω την γνωμη σας τι πρεπει να κανω .. Το αμαξι ειναι αγορασμενο το 2013

αν εχεις στραβωσει ζαντες αυτο σημαινει πως τα αμορτισερ σου εχουν ζοριστει ασχημα και ναι ειναι πολυ πιθανον να εχουν "σκασει" με αποτελεσμα να μην εχεις σωστα bound/rebound. Χιλιομετρικος κανονας για τα αμορτισερ στην Ελλαδα που ζουμε δεν υφισταται καθως οι "ταφοι" που παραμονευουν στο τελειο οδικο μας δικτυο μπορουν να σου βγαλουν off τα αμορτισερ ακομα και απο τα πρωτα χλμ. (ειμαι παθων με το Γαλλικο οπου εκλαψα αριστερο αμορτισερ και καταλυτη μεσα σε μια νυχτα στη Γεωργιου Λυρα στη Κηφισια ...)

Καταρχην αξιολογησε τι εννοει πεσμενα με νουμερα και οχι με λογια, στην αναγκη επισκεψου ενα 2ο αμορτισερομετρο. Αν με αριστα το 100 τα αμορτισερ σου ειναι π.χ. στο 80 δεν τιθειται σοβαρο θεμα..αν εχει κατεβει αρκετα , που αυτο σημαινει μειωμενη αποσβεση αρα και ζωη των αμορτισερ τοτε δρομολογησε την αλλαγη τους (και τα 4)
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Eγώ λόγω αλλαγής στην οδική συμπεριφορά που παρατήρησα τελευταία (30.000 χλμ) έκανα αντίστοιχο έλεγχο και μετρήθηκαν : τα μπροστά 65% και 68%, τα πίσω 35% και 26%. Δεν φταίνε μόνο οι κακής ποιότητας δρόμοι αλλά και τα κακής ποιότητας αμορτισέρ του φιεστα. Σε άλλα αυτοκίνητα δεν είχα πρόβλημα τόσο νωρίς. Τελικά πήγα στα KONI κίτρινα και ησύχασα.
 

Tzimakos

Original poster
Rookie
Σεπτ. 15, 2013
31
0
6
Δυστυχώς δεν μου έδωσε τις μετρήσεις αλλα ηταν πεσμένα τα δεξιά αμορτισέρ απο εκεί ακριβώς απο όπου είχα το θέμα ... Μου εξήγησε οτι λογικά θα έφαγα κανα δυο τρεις λακούβες καλές και θα έπαθα την ζημιά !! Παρο ολα αυτα τον ρώτησα σε πιθανή αλλαγή τι θα μου πρότεινε και μου ειπε τα ΚΟΝΙ τα πορτοκαλί !! Και επίσης μου ειπε οτι θα χρειαστώ αλλαγή σίγουρα σε έναν χρόνο όχι άμεσα !!
 

pumaspeed

Member
Σεπτ. 20, 2010
278
0
0
34
τα αμορτισερ απο τα μκ7 πεφτουν πολυ γρηγορα και μενα στισ 45.000 το αμαξι πηγενε μονοπατο σε στροφες.. και τα αλλαξα.... τα αμορτισερομετρα μη τα πιστευεις αν το αμαξι σου γερνει σε στροφεσ  ..βυθιζετε σε αποτομα φρεναρισματα η μουρη του κοπαναει σε ανωμαλιες ... αλλαξε τα με τπτ καλυτερα... εμενα εγερνε πολυ σε στροφες  και εμπαινα σαν την κοτα για να μη  φυγω ..  ::) ::)
 

Ximiki Veltiosi

Pro Member
May 30, 2014
483
1
0
44
Αθηνα
δεν εχω ασχοληθει με τα ΟΕΜ αμρτισερ ειδικα στα ΜΚ7 οποτε δεν εχω γνωμη επι αυτου. Απο οτι διαβαζω ή ειναι γενικο το προβλημα  ή μπορει να ειναι πολυ μαλακα τα αμορτισερ απο κατασκευης (ιξωδη κ αερι-αν ειναι αεριου λαδιου-).
 

turbomaniac

Hero Member
May 10, 2010
3,937
82
48
44
Ιωάννινα
κατω απο 50%, κανονικά θέλουν άλλαγμα. Φυσικά υπάρχουν και αμάξια που κυκοφορούν με αμορτισερ 30%.  Με τέτοια ποσοστά δεν έχεις αμορτισέρ και είναι σαν να έχεις μόνο το ελατήριο. Αυτο σημαίνει οτι η ανάρτησ σε απότομη μεταφορά κάνει ταλάντωση με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευστάθια (πρακτικά αυτό σημαίνει ότι άμα φύγει, δεν μαζεύεται με τίποτα). επίσης, κάτι πολύ βασικό, με χάλια αμορτισέρ δεν φρενάρει καλά (επείδή τερματίζουν τα ελατήρια γρήγορα) και μπαίνει το abs πιο εύκολα.
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
Παιδιά καλησπέρα! κάτοχος  fiesta  του 2013 στα 160 αλογάκια  stage 2  από την chiptronic. Επειδή δεν είμαι ικανοποιημένος ούτε εγώ από τις αναρτήσεις μου. εχω ελατήρια χαμηλώματος και σκεφτομαι και εγω για κόνι αμορτισερ. τι διαφορά έχουν τα πορτοκαλί με τα κίτρινα σε απόδοση και τιμή, 2ον θα ταιριάζουν λογικά με τα ελατήρια χαμηλώματος έτσι; 3ον με τα γνήσια σπορτ αμορτισερ της φορντ, τσ κόνι ειναι πιο σκληρα;
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Τα ΚΟΝΙ τα κίτρινα είναι ρυθμιζόμενα οπότε την σκληρότητα την επιλέγεις. Τα εργοστασιακά sport δεν γνωρίζω που κατατάσονται σε σύγκριση με τις κλίμακες της ΚΟΝΙ.
 

Fiestaris

Hero Member
Mar 14, 2016
986
1
18
45
ΑΘΗΝΑ
Όταν λες ρυθμιζόμενα, εννοείς ότι ο οδηγός έχει τη δυνατότητα αλλαγής μετά την τοποθέτηση κάπως ή απλώς πριν την τοποθέτηση επιλέγει πόσο σκληρά θα είναι και αφού μπουν, είναι στάνταρ?
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Τα μπροστινά ρυθμίζονται πάνω στο αυτοκίνητο πολύ εύκολα. Τα πίσω πρέπει να βγούν γιατί η ρύθμιση γίνεται όταν είναι πλήρως συμπιεσμένα. Βέβαια τα πίσω βγαίνουν πολύ πιό εύκολα από τα εμπρος.
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Mήπως θα μπορούσε κάποιος που έχει το ΜΚ7.5 με νορμαλ ανάρτηση να μετρήσει το ύψος των θόλων; Εχω κάνει κάποιες μετατροπές και θα ήθελα την απόσταση από το κέντρο του τροχού (όχι το δάπεδο) μέχρι το φρύδι του θόλου μπρος -πίσω. Θα σας αναφέρω προσεχώς τις απόψεις μου γιά ότι έκανα.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Να σε ρωτήσω λίγο, τα Koni τα κίτρινα τα έχεις με τα μαμά ελατήρια? Και όσον αφορά την σκληρότητα που τα έχεις? Είσαι ευχαριστημένος από τον συνδιασμό άνεσης/κράτημα?
Ρωτάω γιατί προσανατολίζομαι και εγώ στα συγκεκριμένα Koni, αλλά σκέφτομαι να βάλω και τα ελατήρια από το sport, να το χαμηλώσω και λίγο δηλαδή. Δεν θέλω να το χαμηλώσω παραπάνω από τα 15mm.
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Λοιπόν η ανάρτηση του απλού φιεστα είναι απαράδεκτη. Μετά το αρχικό στρώσιμο, που άρχισα να κινούμαι λίγο πιό γρήγορα άρχισα να προβληματίζομαι.Ειδικά μετά την αύξηση της ιπποδύναμης την θεώρησα επικίνδυνη. Τα πίσω αμορτισέρ από μέτρηση που είχα κάνει ήταν σαν να μην υπήρχαν. Σε πρώτη φάση έβαλα τα ΚΟΝΙ τα κίτρινα με ρύθμιση στο πιό μαλακό. Η βελτίωση ήταν σημαντική χωρίς να χαθεί η άνεση. Σαν δεύτερο βήμα έβαλα και τα eibach χαμηλώματος 3 εκ. όπου η διαφορά έγινε τεράστια στο κράτημα αλλά η άνεση χειροτέρεψε χωρίς όμως να ενοχλεί. Το πρόβλημα που έχω τώρα είναι ότι το αμάξι χαμήλωσε αρκετά και σε κάποια σημεία βρίσκει , περισσότερο η μάσκα μπροστά και λιγότερο στο μέσον του μεταξονίου. Εχω την αίσθηση ότι ο συνδυασμός ΚΟΝΙ και Eibach μπροστά χαμήλωσε το αμάξι πάνω από 3 εκ.. Επειδή όπως είναι η ανάρτηση με ικανοποιεί, σκέπτομαι να βάλω προσθήκες 2 εκ.τουλάχιστον μπροστά. Δεν θα αλλάξει κάτι στο κράτημα. Στα ΚΟΝΙ έχω ρυθμίσει τα πίσω τέρμα μαλακό και τα μπροστά λίγο πιό σκληρά (στο 1/4 της κλίμακας). Ο λόγος που ζητάω παραπάνω την μέτρηση του ύψους είναι γιά να δώ πως ήταν αρχικά (δεν το είχα μετρήσει) και να καταλάβω τι συμβαίνει. Επομένως μέτρησέ το και μου λες.
 

nexus

Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Ok, θα σου πω εγώ πόσο είναι τα δικά μου τώρα. Ο λόγος που δεν σκέφτομαι και εγώ τα eibach είναι ακριβώς γιατί δεν θέλω να βρίσκω. Πιστεύω με τα ελατήρια του sport να ταιριάξουν καλά τα koni.
 

Sonic

Pro Member
Nov 9, 2016
576
2
18
32
Αθήνα
www.facebook.com
παιδια εγώ πήρα τηλεφωνο στον φωκα και μου είπε ότι δεν έχουν βγεί κονι κιτρινα σπορτ για το φιεστα facelift 2013. πήρα μετα τον ρελλα και ενω στην αρχή μου είπε οκ μετα με πηρε πισω τηλ και μου είπε οτι είναι μεχρι τελος του 2012 και μου προτεινε bilstein b8. και με ξαναπηρε πριν λιγο και μου λεει οτι τελικα υπαρχουν τα κονι κιτρινα. fiesta77 από που τα έβαλες εσυ τα κονι κιτρινα και σε τι τιμη; και ποιο φιεστα εχεις; :p
εμενα μου είπε 520 ευρο + 60 ευρο η τοποθετηση και άμα χρειαστει +20 ευρο η ευθυγραμμηση
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Εχω το μοντ 2014. Τα ΚΟΝΙ τα πήρα από τον Ρέλλα. Ταιριάζουν σε όλα τα φιέστα από το 2008 και μετά . Δεν γνωρίζω γιατί στους καταλόγους λένε μέχρι μοντ. 2012. Οι τιμές είναι όπως στις είπε, ψάξε μήπως βρείς κάποιον να στα τοποθετήσει και να κάνει και την ευθυγράμμιση μαζί.
NEXUS ,περιμένω την μέτρηση, για το ύψος των ελατηρίων του sport δεν γνωρίζω, αλλα ρώτησες πόσο τα δίνει η Ford ;
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Aυτός εμπορεύεται αναρτησεις. Σε κάποιον άλλο θα σε στείλει μάλλον. Γιατί δεν ρωτάς κάποιο συνεργείο που ασχολείται με αναρτήσεις να σου κάνει την τοποθέτηση και να πάρει ο ίδιος τα αμορτισέρ ; Μπορεί να πετύχεις καλίτερη τιμή στο σύνολο.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread