Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

theoanag

Member
May 23, 2018
114
49
28
Αλλαξα βαλβολινες σε mk7 πετρελαιο ομως, 1.6 στον Πλεσσα κατω πατησια ,δεν ξερω τι σασμαν εχει, αλλα εβγαλε κανονικα ταπα απο κατω τις αδειασε
και εβαλε απο την αλλη ταπα απο πανω βαλβολινες ford ,στα 120χιλ χλμ οι παλιες απο οτι μου ειπε ηταν ψιλοχαλια και απο οτι ειδα και εγω ειχαν μαυρισει, ειδα διαφορα προς το καλυτερο στον τροπο που κουμπωνουν οι ταχυτητες πιστευω τα 200+ που λεει η ford ειναι παρα πολλα
 

fiesta77

Pro Member
May 9, 2014
331
9
18
Πειραιας
Τελικά πήρα απόφαση και άλλαξα τις βαλβολίνες χθές. Η εξαγωγή των παλιών και εισαγωγή νέων έγινε από την ίδια τάπα , αυτή που φαίνεται με μωβ στην παραπάνω φωτογραφία του nexus. Οι παλιές ήταν κατάμαυρες αλλά σαν λιπαντικότητα με την αφή δεν ήταν και πολύ χάλια. Χρησιμοποίησα σωληνάκι 6 χιλστ πολυουρεθάνης και αναρρόφηση. Πρόσθεσα από την ίδια τάπα μέχρι να τρέξει έξω και πήρε 2 λίτρα ακριβώς. Θα ήταν καλίτερα αν είχε τάπα στο κάτω μέρος, όχι ότι θα άδειαζαν και τα 2.3 λίτρα που έχει μέσα αλλά θα έφευγαν πιθανά γρέζια που με την αναρρόφηση δεν είναι σίγουρο πόσα έφυγαν. Η αίσθηση στην αλλαγή ταχυτήτων θα φανεί στην πορεία γιατί δεν έκανα και μεγάλη διαδρομή. Εβαλα Βαλβολίνη GL4 Castrol Syntrans 75-90 αυτή που αναγράφει στην ετικέτα ότι πληρεί τις προδιαγραφές Ford.
 

Nos7

Administrator
Moderator
Elite Member
MK7
May 9, 2010
8,942
27
48
39
ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY-ΓΑΛΑΤΣΙ
www.fiestamaniacs.gr
Μοντέλο
MK7
επειδή έχω αλλάξει βαλβολινες 2 φόρες (στα 90.000χλμ που έχω ) να είσαι σίγουρος ότι θα δεις διάφορα στα επόμενα χλμ σου !!!
 

Panos693

New member
MK7
Apr 30, 2020
84
17
8
Central Greece
Μοντέλο
MK7
Καλησπέρα σε όλους έχω ένα ford fiesta 09 με σχεδόν 47.000 χιλιόμετρα, λέω προληπτικά να αλλάξω τις βαλβολίνες του στο επόμενο σέρβις γιατί διαβάζω στο αντίστοιχο θέμα ότι και άλλοι που τις άλλαξαν σε παρόμοια χιλιόμετρα ήταν μαύρες ενώ άλλοι σε ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα και ήταν σαν νερό. Είμαι και εγώ της άποψης ότι λάδια είναι και αυτά και με το πέρας των χιλιομέτρων "σπάνε" και χάνουν τα χαρακτηριστικά τους. Παρ όλα αυτά δεν έχω εντοπίσει κάποια δυσκολία σε αλλαγές ταχυτήτων είναι πολύ ομαλή η διαδρομή του λεβιέ με μόνη εξαίρεση η όπισθεν που καμιά φορά γραντζουνάει αλλά υπάρχουν και εκεί ορισμένα τρικ.
Κοιτάω τις βαλβολίνες της castrol και συγκεκριμένα τις Syntrans MulTivehicle 75W-90. Πιστεύετε ότι είναι εντάξει να μπουν στο συγκεκριμένο αμάξι; Το να δώσω 25 ευρώ το λίτρο και να πάρω τις γνήσιες που ποιοτικά μπορεί να είναι κοντά με τις castrol ( 9 ευρώ το λίτρο) δεν έχει νόημα. Η χρήση που κάνω είναι απλή οπότε δεν χρειάζομαι "αγωνιστικές" βαλβολίνες όπως οι motul gear 300 που επίσης είναι ακριβές.
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread