Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Θα περάσω από την Carglass που έχω βάλει και τις μεμβράνες, μπας και έχουν καμιά καλή κόλλα για να το φτιάξουν αυτοί.

Για να δούμε, αν τελικά δουλέψει σωστά ο αισθητήρας, δεν θα είναι μεν plug-n-play, αλλά θα είναι doable.... ;)
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Εγώ είμαι αισιόδοξος. Πιστεύω ότι θα σου δουλέψει μια χαρά.
Με το καπάκι τελικά τι έκανες? Στα σημεία που έβρισκε?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Μετακίνησα το κουτάκι του GPS, έβαλα φρέσκια διάφανη ταινία διπλής, και επειδή ο καθρέπτης που έχω βάλει έχει πιο κοντό λαιμό, έπρεπε να κόψω περίπου 1,5εκ. από την πάνω πλευρά του μικρότερου καπακιού (δηλαδή τη "μύτη" του), να το χώσω μέσα στον ουρανό, και μετά όλα κούμπωσαν -περίπου- μια χαρά. Και επειδή είναι τσίμα-τσίμα, δεν χρειάζεται και τίποτα σοβαρό για να το κρατάει στη θέση του, ίσα-ίσα δύο κομματάκια ταινίας ή μαύρο tack.
 

fiestaf1

New member
Aug 29, 2018
85
1
8
Τα καπάκια κανονικά κουμπώνουν στο καθρέφτη. Εσύ πώς τα έβαλες?? Μπορείς να ανεβάζεις φωτογραφίες??
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Από τη πάνω πλευρά, η "μύτη" του μικρού καπακιού είναι χωμένη στον ουρανό, ο λαιμός του καθρέπτη πιέζει το μικρό καπάκι στο τζάμι, και το κάτω μεγάλο καπάκι κουμπώνει πάνω στο μικρό και έβαλα και δύο μικρά -αλλά πρακτικά αχρείαστα- κομματάκια διπλής στο κάτω μέρος του.

Φωτογραφίες από μέσα και απέξω, προφανώς δεν υπάρχει ακόμα η μαύρη μεμβράνη που θέλω να βάλω, ενώ και η βάση του σένσορα είναι πλέον πρόχειρα κολλημένη, αφού μου ξεκόλλησε όταν έβαλα το έλασμα και αυξήθηκε η πίεση.

Εσωτερικό
2s00aqs.jpg


Εξωτερικό
2rpbrdv.jpg
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Εντάξει φαίνεται, αρκεί να παραμένει σταθερό το καπάκι. Αν δεις ότι έχεις τίποτε τριγμούς, η ξεκολλάει, βάλε και άλλα κομματάκια διπλής, η βρες κάποιον τρόπο να στερεώσεις/κολλήσεις, το κάτω (ή το πάνω) μέρος από το καπάκι, στο λαιμό του καθρέπτη, ώστε είναι κάπως πιο ασφαλές.
Όταν θα βάλεις και την μεμβράνη, πιστεύω θα είναι σούπερ το αποτέλεσμα. Για εμένα το κρίσιμο κομμάτι είναι να κολλήσεις την βάση του αισθητήρα.
Επίσης, ίσως να τοποθετούσα τον αισθητήρα λίγο πιο χαμηλά, αν σε παίρνει.
 

fiestaf1

New member
Aug 29, 2018
85
1
8
Μία χαρά φένεται. Αν βάλεις και την μεμβράνη θα είναι τέλεια.. Μακάρι να μην έχεις θέμα και με τον αισθητήρα και να μην χρειαστεί να αλλαχτεί
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Λοιπόν, τα καλά νέα είναι ότι ο αισθητήρας και γενικά όλο το σύστημα δουλεύει. Τα φώτα δουλεύουν στο 100%, ανάβουν και σβήνουν όταν πρέπει, όταν σκοτεινιάσει, στα τούνελ κλπ. Οι υαλοκαθαριστήρες δουλεύουν πολύ πιο σπάνια από όσο πρέπει, και γιατί δεν πατάει καλά (ούτε ο μισός) στο τζάμι, και γιατί ένα τμήμα του είναι έξω από την εμβέλεια των υαλοκαθαριστήρων, οπότε δεν καταλαβαίνει πότε καθάρισε το τζάμι.

Καθώς δεν βρήκα άκρη στην Carglass, πήγα στον Γιαννικέλη που είμαι και πελάτης, αλλά επειδή είχε δουλειά δεν μπορούσαμε να κάνουμε δουλειά. Οπότε μου έδωσε 1-2 φύλλα μαύρη μεμβράνη και μου πρότεινε την ταινία διπλής που χρησιμοποιεί αυτός για να ξανακολλάει ότι ξεκολλήσουν από το parebrise (π.χ. τα διάφορα e-pass). Πήγα και την αγόρασα και περιμένω να δω πότε θα μπορέσω να κάνω δουλειά. Θα δούμε, αν τελικά δουλέψει έτσι το πράγμα, καλώς, αλλιώς θα πάρω μια κατάλληλη κόλλα.
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Γιαυτό σου είπα να τον κατεβάσεις τον αισθητήρα. Πρέπει οι υαλοκαθαριστήρες να καθαρίζουν καλά το τζάμι στο σημείο που είναι το μάτι του.
Πιθανολογώ επίσης ότι δεν θα την αποφύγεις την κόλλα.
Το καλό είναι όμως ότι στο τέλος πιστεύω ότι θα έχεις ένα λειτουργικό auto lights/wipers.
Εμένα δουλεύει πολύ καλά. Βέβαια στην βροχή, πάντα θέλω να δουλεύουν σε άλλη ταχύτητα οι υαλοκαθαριστήρες, αλλά το ίδιο παθαίνω και με τον εργοστασιακό αισθητήρα που έχω στο audi.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Ο Γιαννικέλης μου πρότεινε δύο ταινίες, μια άσπρη HPX που είναι σαν αυτή που έχει το ePass (που όσοι έχετε ξέρετε ότι άμα κολλήσει θέλει ΠΟΛΥ δύναμη για να ξεκολλήσει) και μια διάφανη που μοιάζει αρκετά με την διάφανη 3M VHB που έχω βάλει ήδη (και δεν κράτησε). Θα δοκιμάσω την καινούρια διάφανη κατευθείαν στο τζάμι, και άμα πιάσει, βάζω τη μεμβράνη γύρω-γύρω. Μετά θα δοκιμάσω να βάλω πρώτα τη μεμβράνη αφήνοντας χώρο μόνο για τον αισθητήρα, να την αφήσω 3-4 μέρες, και μετά να κολλήσω τη βάση πάνω στη μεμβράνη (που είναι πλαστική και όχι γυαλί, άρα θα κολλήσει πολύ καλύτερα). Αν και αυτό δεν κρατήσει, τότε αναγκαστικά θα πάρω μια κόλλα με primer, έχω βρει εδώ Αθήνα τέτοια κόλλα, αλλά σε διπλή τιμή από το εξωτερικό.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Έφτιαξα και τη σκίαση με τη μαύρη μεμβράνη. Το πρόβλημα είναι ότι, ακόμα και με τη χρήση patron και exacto knife, πάλι δεν μπόρεσα να φτιάξω ακριβώς το σχήμα, αλλά νομίζω ότι βγήκε αρκετά καλό για να επιτελέσει το σκοπό του, δηλαδή να μην φαίνεται το εσωτερικό από το κάτω καπάκι του καθρέπτη. Δεν είμαι επαγγελματίας εγκαταστάτης μεμβρανών, αλλά θεωρώ ότι αυτή η τοποθέτηση που έκανα (με περίεργο σχήμα, εσωτερική τρύπα με ακόμα πιο περίεργο σχήμα) είναι αρκετά ψηλά στο βαθμό δυσκολίας. Τα μικρά κενά και οι φυσαλίδες θα φύγουν μόλις τα πατήσω λίγο ακόμα με ένα squeege, η φωτογραφία είναι πριν προλάβει να στεγνώσει το σαπουνόνερο.

Τελείωσε τουλάχιστον, η βάση κόλλησε καλά και δεν κουνάει με τίποτα, ο αισθητήρας πατάει σχεδόν 100%, το σύστημα δουλεύει, πάμε παρακάτω.

2942iva.jpg
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Μιας και ρώτησα για αισθητήρα και πλεξούδα, για να έχουμε σημείο αναφοράς τα καινούρια ανταλλακτικά και τις τιμές τους, αισθητήρας AV1T-17D547-AD στα 107€ και πλεξούδα 2028686 στα 70€, τιμές MSRP για ΜΚ7.5 χωρίς έκπτωση. Με μια τυπική έκπτωση πάνε περίπου στα 140€ και τα δύο μαζί.
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
nexus said:
...Εμένα δουλεύει πολύ καλά. Βέβαια στην βροχή, πάντα θέλω να δουλεύουν σε άλλη ταχύτητα οι υαλοκαθαριστήρες, αλλά το ίδιο παθαίνω και με τον εργοστασιακό αισθητήρα που έχω στο audi.

Εγώ μάλλον βλέπω το αντίθετο. Προχθές που είχαμε βγει βόλτα με το Fiesta και στο δρόμο μας πέτυχε μια απειροελάχιστη ψιχάλα (μιλάμε για μια σταγόνα ανά 10τ.εκ.) οι υαλοκαθαριστήρες έκαναν αυτόματα 2-3 περάσματα, με την ευαισθησία ρυθμισμένη στη μέση. Σίγουρα είναι πολύ πιο ευαίσθητο από το Kuga, το οποίο σε παρόμοια περίπτωση (σε πάρα πολύ αραιή ψιχάλα) δεν συγκινείται καν να κάνει ένα πέρασμα.
 

fiestaf1

New member
Aug 29, 2018
85
1
8
nexus said:
Προχώρησε λίγο το project σήμερα:

Ξεκινήσαμε έτσι:
IMG-4608.jpg


Στην συνέχεια βγήκαν οι βάσεις για τον καθρέπτη και το gps. Όπως περίμενα, η βάση του καθρέπτη ήταν κολλημένη με ένα pad, το οποίο φαίνεται να είναι ίδιο με αυτά που πήρα από την Ford:
IMG-4610.jpg


Κολλήθηκαν οι νέες βάσεις:
IMG-4613.jpg


Εδώ φαίνεται καλύτερα η παλιά βάση του καθρέπτη με το pad:
IMG-4614.jpg


Τώρα θα περιμένω λίγο, πιθανόν μέχρι αύριο, για να τοποθετήσω τον καθρέπτη, και ελπίζω να μην ξεκολλήσει μαζί με την βάση... :D
Αν όλα πάνε καλά με τον καθρέπτη, στην συνέχεια έχει πέρασμα με το ειδικό μαύρο αστάρι της επιφάνειας γύρω από τον αισθητήρα και μετά κολλάω την βάση του αισθητήρα.

αν και σε μενα ολο το συστημα δουλευει μια χαρα,εχω μπει σε πειρασμό να βαλω το καλωδιο το γνησιο..φοβαμαι ομως την σκεπη,μηπως μετα δεν κουμπωνει σωστα.εσυ εβγαλες το παλιο καλωδιο και εβαλες το καινουργιο?ειναι δυσκολη η διαδικασια?
 

nexus

Original poster
Vip Team
Pro Member
Jul 2, 2013
550
12
18
Αθήνα
Αν δουλεύει όπως το έχεις, δεν έχει και πολύ νόημα να αλλάξεις καλωδίωση. Το καλώδιο που έχεις ήδη, είναι κολλημένο. Εγώ απλά έκοψα τις δύο άκρες του και άφησα το υπόλοιπο στην οροφή, απλά πέρασα μαζί και το νέο καλώδιο. Δεν χρειάστηκε να ξεκουμπώσω την οροφή, απλά το πέρασα από την άκρη, οπότε δεν υπάρχει θέμα. Ο βασικός λόγος που άλλαξα την καλωδίωση είναι επειδή η νέα υποστηρίζει και το lidar, και επειδή το έχω πάρει ήδη και αυτό, περιμένω ευκαιρία για αλλαγή παρμπριζ, ώστε να το βάλω. Δεν θα την άλλαζα αλλιώς.
 

johnD

Member
Dec 15, 2017
150
4
18
Επειδή προσπαθώ να κάνω το ίδιο σε Mk8 (Έχει απο τη μανα του αισθητήρα βροχής απλώς είναι απενεργοποιημένος) μπορεί κάποιος να μου πει ποια Modules πείραξε για να δουλέψει το Rain Sensing ?
 

The Ace

Hero Member
Vip Team
Nov 20, 2015
1,307
180
63
50
Αθήνα
Ο αισθητήρας είναι κοινός, άρα θες αισθητήρα, βάση, καπάκι και ένα τρόπο να τα κολλήσει στο τζάμι. Επίσης θέλεις το control με την επιπλέον θέση "Α" για αυτόματα φώτα. Τέλος θες ενεργοποίηση των ρυθμίσεων μέσω FORScan
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread