Καλώς ήλθατε στο φόρουμ των Fiestamaniacs
Για να μπορέσετε να δείτε όλα τα θέματα και να συμμετάσχετε, παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
Σύνδεση

jordanprime

Original poster
Newbie
Dec 30, 2018
2
0
0
Καλησπερα ομαδα. Ο πατερας μου σκεφτεται να αγορασει αμαξι...και πιθανη επιλογη ισως ειναι fiesta diesel λογω των χιλιομετρων που κανει.Ειναι καλη επιλογη λετε ; Θα τρεχει συνεργειο συχνα; Αν εχει καποιος κατοχος να δωσει τα φωτα του σας παρακαλω πολυ.
 

theoanag

Member
May 23, 2018
115
49
28
Εχω ΜΚ7 1,6 κανενα θεμα μεχρι 150χιλ που εχω κανει, εαν προσεχεις που βαζεις πετρελαιο και δεν το χρησιμοποιεις σε αστικο κυκλο κανενα θεμα, θα το ευχαριστηθεις σε ανηφορες καμια σχεση με βενζινη, δεν ξερω τι εκδοση θελεις να αγορασεις θα σου προτεινα 1,6 η 1,5 οχι τον 1,4 γιατι ειναι αδυναμος, κανε ενα ελεγχο καλο πριν το παρεις, θα σου προτεινα να το δει καποιος που γνωριζει απο πετρελαια γιατι μπεκ egr dpf κοστιζουν αρκετα .και προσοχη στα χιλιομετρα που εχει διανυσει εαν ειναι εισαγωγης ακομη περισσοτερο .Για καινουργιο δεν νομιζω οτι βγαινει ποια.
 

jordanprime

Original poster
Newbie
Dec 30, 2018
2
0
0
Ναι πιο πιθανη επιλογη ειναι ο 1.5 με τα 95 αλογα. φαινεται τιμιο αμαξι.Απλα ηθελα να μαθω αν υπαρχει κατι χτυπητο σε βλαβες που βγαζουν.
 

theoanag

Member
May 23, 2018
115
49
28
Θα σου βγάλει προβλημα μόνο από κακή χρήση η κακό καυσίμο εάν προσεχεις αυτά τα δυο, είναι σκυλια σε θέμα οδικής συμπεριφοράς επειδή έχω οδηγήσει αρκετά αυτοκίνητα σε αυτήν την κατηγορία είναι μακράν το καλυτερο .το δικό μου περα απο τα service δεν έχει βγάλει τίποτα ουσιαστικά ο 1.5 είναι ίδιος με τον 1.6 υποκιβισμο έχουν κάνει περα απο Ford τον φορά η volvo citroen Mazda
 

Souliotis

Rookie
Aug 27, 2019
37
4
8
Έχω το 1,6 TDCI του 2014 με τα 95 άλογα το Euro 5. Τώρα για το καινούριο το Euro 6 δεν ξέρω.

Το δικό μου το έχω λατρέψει. Άψογο. Και τραβάει και δεν καίει. Είμαι πάντα στα 5,4 l/100klm και στην πόλη και στο ταξίδι, γιατί πηγαίνω σταθερά με 130-140 και aircondition! Μονό στα ταξίδια με επαρχιακό οδικό δίκτυο πέφτω στα 4,4l γιατί εκεί πηγαίνω με 60-80-110.

Το μοτέρ είναι από την Citroen-Peguot. Μια συνεργασία της ford το 1991. Και το φοράνε από τότε πολλά αμάξια με διαφορετικές κεφαλές και ρυθμίσεις. Αναλόγως την εποχή, δηλαδή το εκάστοτε Euro και τις επιδόσεις που θέλανε να πετύχουν. Γενικά πάντως θεωρούνται αξιόπιστα μοτέρ.

Απο προβλήματα, στις 90,000 μου αλλάξανε καβούκι του θερμοστάτη γιατί έχανε είπαν, αυτό μόνο. Τώρα όταν το δουλεύει πόλη μυρίζει σαν ταξί και χειρότερα (τα καυσαέρια). Και γενικά δεν παίρνεις πετρέλαιο αν θες να πηγαίνεις τα παιδιά στο σχολεία, να πηγαίνεις σούπερ μάρκετ κτλ. Βουλώνει dpf, δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί σωστά κτλ... Όχι ότι με τους μικρούς τούρμπο βενζίνης αυτά δεν τα έχεις... Γενικά για μικρές αποστάσεις πόλης παίρνεις μικρά κυβικά ατμόσφαιρα. Honda Jazz ή Toyota Yaris που ακόμη και σήμερα τα βγάζουν ατμοσφαιρικά!

Κατά τα άλλα αξίζει αρκετά!
 

Κάντε σύνδεση ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό για να μπορέσετε να απαντήσετε.

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε μια απάντηση.

Δημιουργία λογαριασμού

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό. Είναι αρκετά απλό !

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Κάντε σύνδεση

Users who are viewing this thread